Foci

EL: két góllal győzött a Vidi, kikapott az MTK

Közvetlenül a Debrecen bosszantó hazai veresége után a Videoton és az MTK is pályára lépett a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első mérkőzésén. Egyik magyar együttes sem hazai környezetben játszott, ugyanis a Vidi Felcsúton, míg az MTK Gyirmóton fogadta ellenfelét. Nézzük, mi történt azokon az összecsapásokon.

Videoton – Cukaricki

Az első 15 perc kiegyenlített játékot hozott, majd kétszer is a szerb csapat veszélyeztetett. Előbb Djuric, majd Kajevic lőhetett az ötös jobb sarka elől, de a védők mindkétszer blokkolni tudtak. Az első hazai lehetőségre a 22. percig kellett várni, egy remek Pátkai indítást után Géresi aki elvitte a kapus mellett, de a védő beérte. Itt még nem volt vége az akciónak, mert Bódi lőhetett, de kísérlete elhalt a blokkban.

A kiegyenlített első félidő végén még adódott egy apróbb lehetőség a magyar bajnokság legutóbbi ezüstérmese előtt, de Géresi középre gurított labdáját kirúgták a védők Barczi elől.

A fordulást követően átvette az irányítást Henning Berg csapata, az 53. percben már nagyon közel volt a gólhoz a fehérvári gárda. A szöglet után Nego elé pattant a labda, de Mandic egy hősies blokkol menteni tudott. Öt perc múlva viszont már 1-0 áll az eredményjelzőn. Géresi a tétovázó védől mellől még visszagurította a labdát, a középen helyezkedő Bódi pedig a hálóba lőtt (1-0).

A játék képe alapján a Vidi járt közelebb a második gólhoz, mint a szerbek az egyenlítéshez, de a dán játékvezető alaposan belenyúlt a meccsbe. Kétszer is jogtalanul mutatta fel a sárgát Negónak, aki így mehetett zuhanyozni tíz perccel a vége előtt.

Az emberhátrányban játszó Videoton így is gólt tudott szerezni, a ráadásban Feczesin passza után Suljic gurított az üres kapuba (2-0).

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, második forduló, első mérkőzés

 Videoton – Cukaricki (szerb) 2-0 (0-0)
Felcsút, Pancho Aréna, vezette: Kristoffersen (dán)

Videoton: Kovácsik – Nego, Lang, Paulo Vinícius, Stopira – Szolnoki, Pátkai – Bódi, Suljic, Barczi (Oliveira 81.) – Géresi (Feczesin 84.)

Cukaricki: Stevanovic – Jankovic, Djuric, Piasentin, Zivkovic – Docic, Lagator – Knezevic, Kajevic (Matic 46.), Mandic (Jovanovic 56.) – Fofana

Gólszerző: Bódi (58.), Suljic (90+2.)

Sárga lap: Nego (68.), Feczesin (86.) ill. Kajevic (30.), Lagator (63.), Matic (87.)

Piros lap: Nego (80.)

MTK – Gabala

A fővárosi kék-fehéreknek volt a legnehezebb dolguk, ők ugyanis az a Gabalát fogadták, akik tavaly a főtáblán szerepeltek! Ennek ellenére nagyon korán megszerezhette volna a vezetést az MTK, de Kanta József rosszul elvégzett büntetőjét védeni tudta a kapus a 15. percben.

Tíz perc múlva sajnos egy nagy kapushibának köszönhetően megszerezte a vezetést az azeri csapat. Hegedüs egytagú sorfalat állított a szabadrúgáshoz, Kvekeskiri pedig a rövid alsóba csavarta a játékszert (0-1).

A második játékrészben mindkét oldalon adódott kisebb lehetőség, ebből egyet a Gabala használt ki a 63. percben. A beadás után sarokkal lekészítették a labdát, az érkező Ozobic pedig futtából a bal sarokba lőtt (0-2).

Viszont az MTK nem adta fel, Torghelle remekül érkezett Kanta szögletére a jobb felsőbe bólintott (1-2). Közel már az egyenlítéshez is Teodoru Vaszilisz legénysége, de Szatmári lövésénél hatalmasat védett a kapus.

A hajrában újabb gól már nem született, így az MTK egygólos hátránnyal utazhat a jövő heti visszavágóra.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, második forduló, első mérkőzés

MTK Budapest – Gabala (azeri) 1-2 (0-1)
Gyirmót, Alcufer Stadion, vezette: Pandzic (svéd)

MTK: Hegedüs – Bese, Baki, Grgic, Poór – Vass Á., Borbély B. (Szatmári 74.) – Gera D. (Jakab 78.), Kanta, Nikac (Varga Sz. 65.) – Torghelle

Gabala: Bezotosny – Ricardinho, Vernydub, Stankovic, Mirzabekov – Kvekveskiri, Sadiqov – Ozobic, Weeks Lewis, Zenjov – Dabo (Mammadov 86.)

Gólszerző: Torghelle (70.) ill. Kvekveskiri (25.), Ozobic (63.)

Sárga lap: Gera (26.), Bese (40.) ill. Stankovic (49.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik