Foci

A Vidi edzője csalódott néhány játékosában

Csütörtökön a bajnoki ezüstérmes Videoton labdarúgócsapata végrehajtotta azt a „bravúrt”, hogy a 3-0-s hazai győzelem után aggódnia kellett Moldovában, a Zaria Balti ugyanis az első fél órában két gólt szerzett. Több találat azonban már nem született a meccsen, a Vidi így 3-2-es összesítéssel továbbjutott az Európa Liga második selejtezőkörébe, de semmiképpen sem lehet elégedett. Erre utal Henning Berg vezetőedző nyilatkozata is.

Nem tetszett, amit ma a pályán láttam. Néhány játékos nem állt készen a mai mérkőzésre, ez nagy csalódás számomra.

Mindig száz százalékosan készen kell állnunk a meccsekre. Talán páran úgy gondolták a kezdés előtt, hogy már továbbmentünk, de a szünetben rá kellett jönniük, hogy ez nincs így, ha nem javulunk fel, kiesünk. A második félidőben már valamivel jobb teljesítményt nyújtott a csapat, de nagyon messze volt ez a produkció attól, amit el szeretnénk érni. Tanulnunk kell a meccsből – a hozzáállással és a játék minőségével kapcsolatban is. A Zaria büszke lehet a mai teljesítményére, az első találkozón se játszottak rosszul, de összességében azért úgy gondolom, hogy a jobb csapat jutott tovább” – idézi a vidi.hu a norvég trénert.

Sokkal simábban vette az első akadályt a Debrecen, amely kettős győzelemmel, 7-0-s összesítéssel ejtette ki a San Marinó-i La Fioretát, igaz, Kondás Elemér nem volt elégedett a visszavágón látottakkal.

„Nem vagyok boldog, mert rengeteg helyzetet kihagytunk, és lassabban játszottunk, mint kértem. Lehetett volna most is öt a különbség, ha koncentráltabbak vagyunk a kapu előtt” – mondta Kondás a dvsc.hu cikke szerint.

Az MTK idegenben 1-1-es döntetlent játszott a kazah Aktobéval, majd Gyirmóton 2-0-ra legyőzte ellenfelét, így szintén ott lesz a következő körben.

„Az elején gólt szereztünk, de utána visszaestünk. Az első félidőben jól futballozott a kazah csapat, a középpályán létszámfölényt tudtak kialakítani. Nehéz volt ellenük, de én ilyen meccsre számítottam. Nagyon vártam a második gólunkra, mert tudtam, hogy az megnyugtatna minket. Az azeri Gabala ellen játszunk a következő körben, komoly csapat, nehéz találkozóra számítok ellenük” – értékelt Teodoru Vaszilisz vezetőedző az mtkhungaria.hu-nak.

A Videoton a szerb Csukaricski, a Debrecen a fehérorosz Torpedo-BelAZ Zsodino, az MTK az azaeri Gabala együttesével találkozik a következő körben. Az első meccseket július 14-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik