Foci

Gera és Lovrencsics először focizott együtt

Masped-kupa néven futott a Ferencváros és a belga Standard Liege szerdai felkészülési mérkőzése a Groupama Arénában.

Nem született gól a találkozón, de döntésre vitték a dolgot a csapatok, a hosszabbítást követően 11-esekkel, 6-5-re győzött a magyar bajnok a belga kupagyőztes ellen.

A mérkőzés érdekessége az volt, hogy először játszott a Fradiban az Európa-bajnokságot megjárt Gera Zoltán, Pintér Ádám, Böde Dániel, Dibusz Dénes, valamint a klub friss igazolása, Lovrencsics Gergő.

Sőt, a Copa Americán szereplő Cristian Ramirez, valamint a szlovák válogatottal szintén az Eb-n járó Stanislav Sestak is először játszott meccset a Fradiban a nyáron.

A Fradi egyébként szerdán tudta meg, hogy az albán Skenderbeu kizárása után mégis játszania kell a Bajnokok Ligája selejtezőjében, méghozzá az albán ezüstérmes Partizani ellen.

Ami a belgák elleni mérkőzést illeti: komolyabb helyzet egyik oldalon sem akadt, pozitívum a magyar bajnok részéről, hogy gólt végül nem kapott.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak a következőket mondta:

Hasznos mérkőzést játszottunk, sok tapasztalattal gazdagodtunk, jó teszt volt a belgák elleni meccs. A válogatott játékosok jól tértek vissza, úgy gondolom, hogy elsőre igazán remekül megoldották a feladatukat. Egy erős ellenfél ellen játszottunk, nagyon jó játékerőt képviselnek a belgák. A fontos selejtező mérkőzések előtt nagyon kellett egy ilyen találkozó, reális képet kaptunk arról, hogy jelenleg hol tartunk a felkészülésben.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Ferencváros-Standard Liege 0–0, 11-esekkel 6–5
Groupama Aréna, 3923 néző

Ferencváros, 1. félidő: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing, Leandro – Lovrencsics, Pintér Á., Gera Z., Ramírez – Böde, Sesták.
2. félidő: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Hüsing (Haris, 65.), Ramírez – Radó, Gyömbér, Csukics, Sesták (Csernik, 65.) – Busai, Djuricin. Vezetőedző: Thomas Doll

Standard Liege: Hubert – Fai, Arslanagic, Scholz, Andrade – Edmílson Junior, Trebel (Yattara, 62.), B. Touré (Legear, 62.), Dossevi (Marquet, 62.) – Santini, Miya (I. Cissé, 62.). Vezetőedző: Yannick Ferrera

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik