Foci

92 futballklubtól kérdezte meg, miért nekik szurkoljon

Egészen parádés történtről számol be a Mirror. A bosnyák Aldian Karabeg fogta magát, és e-mailen megkérdezett 92 angol klubot, miért válassza őket kedvenc csapatának. A Premier League 20, a Championship 24, a League One24 és a League Two 24 csapatának címezte a levelet.

A 92 csapatból mindössze 10 (!) méltatta válaszra a fiatalembert. A válaszokat a srác a reddit.com oldalra tette fel, ezeket foglalta össze a Mirror.

Ők válaszoltak

Premier League: Manchester United, Arsenal, Everton, Stoke City, Chelsea, Southampton, Crystal Palace
Championship: Ipswich Town
League One: –
League Two: Cambridge United, Barnet

A válaszok változatosak. A Manchester United, a Chelsea, a Stoke, az Ipswich (övék a legrövidebb), a negyedosztályú Cambridge pársoros e-mailben köszönte meg az érdeklődést, persze örülnének, ha csatlakozna a táborhoz Aldian.

Szenvedélyes és nagyon hosszú választ adott az Everton, amely így kezdi írását: „Az Everton a világ legjobb csapata.” Szerintük jóval több a klub, mint egy átlagos csapat, rendre élen járt az új ötletekben is. Fel is sorolja a hosszas értekezés az innovációkat, történelmi jelentőségű eseményeket (nem keveset), például emlékeztetnek arra, hogy az Everton volt az első klub, amelynek játékosai mezszámot viseltek, de ők az első, akik tengerentúli túrára utaztak.

A Southampton válaszlevele azért érdekes, mert az önpromó helyett azt tanácsolja a szurkolónak, hogy nézzen körül, ismerje meg a klubok hagyományait, eredményeit.

Az Arsenal is terjedelmes választ adott bosnyák barátunknak, amelyben először arra kéri, nézegesse a klub weboldalát. Az Arsenal története önmagáért beszél, írja a levél, majd hosszasan szól a jegyvásárlási lehetőségekről.

A Crystal Palace is válaszolt, érdekes, hogy ők a komoly történelmi hagyományok és a fantasztikus szurkolói atmoszféra mellett kiemelik: a klub támadófocit játszik.

A negyedosztályú Barnet üdvözli, hogy Bosznia-Hercegovinából is érdeklődnek iránta, és a gesztus, hogy az országát megemlítették a válaszlevelében, szíven találta Aldint, mert azt nyilatkozta, hogy bár még nem döntött, a Barnet levele fogta meg leginkább.

A Mirror egyébként megszavaztatta az olvasókat, toronymagasan vezet az Everton válasza, a Barnet csak a negyedik helyen áll.

(Kiemelt fotónk illusztráció. Forrás: Europress)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik