Foci

Európa Liga: az első meccsen eldöntötte a továbbjutás kérdését a Vidi

Magabiztos győzelmet szerzett az első mérkőzésen a fehérvári együttes.

Az MTK kazahsztáni döntetlenje után a Videoton is megkezdte szereplését az Európa Liga selejtezőjének első fordulójában. A bajnokság legutóbbi ezüstérmese a moldovai kupagyőztes Zaria Balti együttesét látta vendégül az odavágón a felcsúti Pancho Arénában.

A fehérvári együttes rögtön a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát, majd a vezetést is megszerezte. A 18. percben Géresi még a kapufát találta el, majd még ugyanabban a percben gólt szerzett. A röviden hazatett labdára lecsapott a fiatal támadó és a kapuba helyezett (1-0).

A gól után tovább nyomott Henning Berg együttese, de az igazán nagy helyzetek elmaradtak. Legközelebb a gólhoz a Debrecenből igazolt Bódi állt, de a középre tett labda után leadott lövését bravúrral védte a kapus.

A fordulást követően emberelőnybe került a Videoton. Picusceac lépett ki Fejes szorításában, majd a tizenhatoson belül feldobta magát, az albán spori pedig második sárgával kiállította. Az emberelőny inkább a fehérvári gárdát zavarta össze, sokáig helyzetet sem tudtak kialakítani.

Az utolsó húsz percre felpörgött a magyar együttes, de Bódi ziccere és Pátkai csavarása is kimaradt. Sokáig úgy tűnt, marad az egygólos előny a visszavágóra, de Nego beadása után a 88. percben Feczesin gyönyörű mozdulattal fejelt a kapuba (2-0).

Itt viszont még nem volt vége, előbb utánrúgásért Suvorovot kiállította a játékvezető, majd néhány másodperccel a vége előtt Feczesin újabb gólt szerzett (3-0), kialakítva ezzel a végeredményt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, első forduló, első mérkőzés

Videoton – Zaria Balti (moldovai) 3-0 (1-0)
Felcsút, Pancho Aréna, vezette: Jorgji (albán)

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Fejes A., Szolnoki – Suljic, Simon Á., Pátkai, Bódi Á. – Géresi (Kovács I., 84.), Barczi (Feczesin 72.)

Zaria Balti: Pascenco – Golovatenco, Onica (Rata 81.), Novicov, Erhan – R. Gómez, Tigirlas, Grosu (Suvorov 72.), Mihaliov – Ovseannicov (Boghiu 69.), Picusceac

Gólszerző: Géresi (18.), Feczesin (88., 90+4.)

Sárga lap: Nego (55.), Feczesin (90+3.) ill. Picusceac (34.), Novicov (35.)

Piros lap: Picusceac (53.), Suvorov (90+2.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik