Foci

EL-selejtező: kedvező helyzetből várhatja a visszavágót az MTK

Toghelle Sándor (Array)
Toghelle Sándor (Array)
Torghelle Sándor gólt szerzett, majd összehozott egy büntetőt a kazah csapatnak.

Az Európa-bajnokságból még több mint egy hét hátravan, de a magyar klubcsapatok számára már csütörtökön megkezdődik az Európa Liga-selejtező első fordulója. Elsőként az MTK lépett pályára, magyar idő szerint 16 órától a kazah Aktobe otthonában.

A bajnokság legutóbbi bronzérmese jól kezdte az összecsapást, a 20. percben Torghelle azonban nagy helyzetben a kapusba lőtt. A kiegyenlítette félidő során végül a 30. percben szerezte meg a vezetést a magyar együttes, akkor Nikac gurított vissza az alapvonalról, Torghelle pedig becsúszva a jobb alsó sarokba pofozta a labdát (0-1).

Úgy tűnt, a fővárosi gárda előnnyel vonulhat a félidőre, de a gólszerző kézzel ért hozzá egy felpördülő labdához a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Zhalmukan gólra váltotta a 44. percben (1-1).

A fordulást követően nem változott a játék képe, itt is, ott is adódott lehetőség, de újabb gól már nem született. Az MTK közelebb járt a győzelemhez, ugyanis Torghelle nem sokkal tekert a bal sarok mellé az 58. percben. Ez volt a második játékrész legnagyobb helyzete.

A magyar csapat tehát kedvező helyzetből várhatja a jövő hét csütörtökön Gyirmóton sorra kerülő visszavágót.

Eredmény – Európa Liga-selejtező, első forduló, első mérkőzés

Aktobe (kazah) – MTK 1-1 (1-1)
Aktobe, vezette: Amhof (svájci)

Aktobe: Otarbayev – Kairov, Kouadio, Sorokin, Sitdikov – Kryukov, Tsveiba, Mitosevic, Zhalmukan (Shestakov 84.) – Bocharov, Dao (Golubov 62.)

MTK: Hegedüs L. – Poór, Baki, Grgic, Vadnai – Kanta J., Vass Á. – Gera D.,Szatmári L. (Borbély 88.), Nikac (Deutsch 90+1.) – Torghelle

Gólszerző: Zhalmukan (44. – büntetőből) ill. Torghelle (30.)

Sárga lap: Sitdikov (72.), Sorokin (87.) ill. Nikac (83.), Borbély (90.)

Piros lap: 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik