Foci

Villámléptű szenegálival erősített a Liverpool

Az angol labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy a klubnál folytatja pályafutását Sadio Mané. A 24 éves villámgyors támadó a Southampton gárdájától érkezik, sajtóhírek szerint 30 millió fontért.

Ezzel pedig a szenegáli futballista lett az együttes történetének harmadik legdrágább játékosa, Andy Carroll és Christian Benteke után. Az angol és a belga támadóért hiába adott ki egy zsák pénz a Pool, nem tudták meghálálni a bizalmat. Carroll két és fél év után távozott végleg, ma már a West Ham United csapatát erősíti. Benteke pedig tavaly érkezett, de egyre többet pletykálnak a távozásáról.

Mané a mögöttünk hagyott szezonban 43 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 15-ször volt eredményes és kilenc gólpasszt osztott ki.

Nagy nap a mai, boldog vagyok, hogy Európa egyik legnagyobb csapatához igazolhattam. Nagyon várom már a találkozást az edzői stábbal és a csapattársaimmal, valamint a szezon kezdetét

– nyilatkozta a szenegáli válogatottban 36 meccsen tíz gólt szerző szélső.

Mané öt évre írt alá és a 19-es számú mezt viseli majd. Ő a csapat harmadik nyári szerzeménye, a kapus Loris Karius, valamit a védő Joel Matip után.

Egy kis ízelítő Mané játéktudásából:

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik