Foci

Egervári elmondta, miért hagyja ott a DVTK-t

Vasárnap este, a magyar-belga Eb-nyolcaddöntő alatt jelent meg a szűkszavú közlemény: Egervári Sándor lemondott a DVTK vezetőedzői posztjáról. Keddig kellett várni, hogy megkapjuk a választ a miértre, az Észak-Magyarországnak nyilatkozott a korábbi szövetségi kapitány.

Elfogytak a játékosok, nem sikerült úgy és akkorra megerősíteni a csapatot, hogy a vezetők által kitűzött cél reálisan elérhető legyen

– mondta Egervári, utalva arra, hogy Elek Ákosra és Egerszegi Tamásra vélhetően nem számíthat majd a csapat, Manjrekar James, Koman Vladimir, Barczi Dávid és a diósgyőrieket kölcsönben erősítő Novothny Soma pedig már távozott. Bár érkeztek a helyükre páran, nem érzi úgy, hogy megfelelő számú minőségi labdarúgó van a keretben.

Többször elmondtam már: ahogy a kőműves tégla nélkül, az edző sem tud játékosok nélkül építkezni.

Persze vannak a keretben fiatal labdarúgók is, de velük együtt is kevesen vagyunk. Az első hatba kerülés, amit a vezetőség előirányzott, a jelen helyzettel nincs szinkronban” – mondta.

Egervári Sándor több ízben is megkereste a klub minden szintű vezetését, hogy ez így nem lesz elég, de nem történtek változások. Ezután úgy látta tisztességesnek és korrektnek, hogy elváljanak a klubtól. Nincs benne harag, ő azt szerette volna, ha előrelép a klub az előző szezonhoz képest, de erre nem lát esélyt. Amíg nem rendeződik az edzőkérdés, addig segíti a Bükön edzőtáborozó DVTK-t, amíg nem találják meg az utódját.

Egervári tavaly decemberben vette át a Diósgyőr irányítását, amellyel kilencedik helyen végzett az NB I-ben.

Az Észak-Magyarországnak nyilatkozott kedden Benczés Miklós, a klub sportigazgatója, aki azt mondta, nem ő veszi át Egervári helyét. Azt is mondta, érkeznek majd új, minőségi erősítések, de most az edző megtalálása az elsődleges feladat.

Fotó: MTI / Vajda János

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik