Foci

Kiütötte a szerbeket a strandfoci-válogatott

strandlabdarúgó-válogatott (strandlabdarúgó-válogatott)
strandlabdarúgó-válogatott (strandlabdarúgó-válogatott)
Gálázva jutott az elődöntőbe a nemzeti együttes Belgrádban.

Péntek este megkezdte szereplését a magyar standlabdarúgó-válogatott a belgrádi Euro Beach Soccer Cupon. A negyeddöntőben a házigazda Szerbia volt Weisz Tamás csapatának ellenfele, a magyar fiúk pedig gálaelőadást tartva jutottak be az elődöntőbe.

Az első harmadban még “csak” egygólos volt az előny, viszont a középső játékrészben kiszakadt a gólzsák. A záró felvonásban újabb gól már nem született, de ez is bőven belefért. A hat magyar találaton négy játékos osztozott, Ábel és Túrós duplázni tudott, valamint Berkes és Szentes-Bíró is eredményes volt.

A szombati elődöntőben már nehezebb dolga lesz a nemzeti együttesnek, ugyanis a bombaerős Olaszország lesz az ellenfél. Az olaszok szoros meccsen, 3-2-re győzték le Svájcot a negyeddöntőben.

A magyar válogatott az előkelő hetedik helyet foglalja el az európai ranglistán, a gárda célja nem más, mint az előrelépés.

A magyar szurkolók hazai környezetben is szurkolhatnak a nemzeti együttesnek, augusztusban ugyanis Magyarországon harcolhatja ki a feljutást a válogatott az A-divízióba az Euroliga sorozatban. Addig viszont még hátravan a magyar bajnokság is, amely július első napján kezdődik Siófokon.

Eredmény – Strandlabdarúgás, Euro Beach Soccer Cup, negyeddöntő

Szerbia – Magyarország 0-6 (0-1, 0-5, 0-0)
Gólszerzők: Ábel (2), Túrós (2), Berkes, Szentes-Bíró

Ajánlott videó

Olvasói sztorik