Foci

A mi Király Gabink semmi Miurához képest

Persze tudjuk, ugyan kapust nem lehet összevetni a mezőnyjátékosokkal, pláne nem egy EB-n szereplő válogatott egy másodosztályú labdarúgóval. De talán egyetlen téren mégis. Király Gábor ugye a labdarúgó Európa-bajnokságok legidősebb játékosa lett azzal, hogy az osztrákok elleni 2-0 alatt ő védte a magyarok kapuját.

A mi Gabink április elsején múlt 40 éves. Nem semmi, bár mondhatjuk, hogy kapusoknak könnyű ilyen hosszú pályafutást megérni, hiszen “csak” ácsorognak a kapuban.

Ehhez képest bizonyos Kazuyoshi Miura, a J-League-re keresztelt japán profi bajnokságban második vonalában kergeti a labdát 49 évesen és 24 naposan.

És nem is akárhogy. Fent nevezett fickó a vasárnapi FC Yokohama elleni bajnoki 22. percében gólt fejelt az FC Gifu ellen, más kérdés, csapata végül 2-1-re elveszítette a mérkőzést. De ettől még megdöntötte a saját maga által tartott rekordot, így kicsit öregebben, de továbbra is ő a japán profi bajnokságok legöregebb gólszerzője.

A csatár 1986-ban kezdte hivatásos pályafutását és ez pályafutása 31. szezonja.  1990-2000 között tagja volt a Japán válogatottnak, ahol 89 mérkőzésen 55 gólt lőtt.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik