Foci

Kínaiak támaszthatják fel az Intert

Az olasz Internazionale jelenlegi elnöke szinte mindenben megállapodott a Suning nevű óriásvállalattal, így június végére kínai többségi tulajdonba kerül a klub – írja az MTI.

A szebb napokat megélt egyesületnél már egy jó ideje befektetők után kutatnak, Eric Thorir elnök már 2015 őszén olyan céget keresett, mely hajlandó kisebbségi vagy akár többségi tulajdonrészt vásárolni a klubból.

A milánói fekete-kékek hanyatlása szembeötlő a 2010-es Bajnokok Ligája-győztes együttes szétesése óta. Abban az évben José Mourinho vezérletével a bajnokságot és a kupát is elhódította az Inter.

A portugál Special One azonban távozott, ezt követően pedig 2012-ben egy hatodik, egy évvel később a kilencedik, 2014-ben az ötödik, újabb egy évvel később pedig egy nyolcadik helyet sikerült összehozniuk.

Most a kínai befektetők pénzében bízhatnak az Inter-szurkolók, jelen állás szerint a klub 70 százalékának lesz birtokosa a Suning, míg Thohir tulajdonában 30 százalék marad. Eközben pedig egy korszak ér véget, hiszen a korábbi elnöknek, Massimo Morattinak nem marad tulajdonrésze a csapatban, pedig vele öt bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját is nyert az Inter.

Jövőre új reményekkel indulhat neki a szezonnak a keleti pénzből szponzorált patinás klub, mely a nemzetközi porondra is visszatér, az Európa Ligában indulnak majd Roberto Mancini tanítványai.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik