Foci

Készül az MTK-stadion, Deutsch azt ígéri, olyan lesz, mint az angoloknál

Berecz Valter
Tóth Richi
Berecz Valter, Tóth Richi

2016. 05. 31. 15:08

Bokrétaünnepséget tartottak kedden az MTK Új Hidegkuti Nándor Stadionjában abból az alkalomból, hogy elkészült a létesítmény tartószerkezete, és már csak 113 nap van hátra a megnyitóig.

Fotó: Berecz Valter

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója ünnepi beszédében kiemelte, hogy elérkeztek az építkezés második mérföldkövéhez, s a feladatot határidőre sikerült teljesíteniük. Hozzátette: a több mint 11 ezer négyzetméteren zajló építkezésen, közel 18 alvállalkozó bevonásával, átlagosan több mint 250 ember dolgozik. A következő hónapokban a létesítmény belsőépítészeti munkáit fogják elvégezni, elkészülnek és helyükre kerülnek a gépészeti és az elektronikus berendezések, valamint a tetőszerkezet.

Fotó: Berecz Valter

Deutsch Tamás, a kék-fehér klub elnöke emlékeztetett arra, hogy pontosan két évvel ezelőtt játszotta utolsó bajnoki mérkőzését az MTK labdarúgócsapata a Kaposvár ellen a régi Hidegkuti Nándor Stadionban, és 113 nap múlva, szeptember 21-én tartják majd az avatót, amikor a portugál Sporting Lisboa lesz a kék-fehérek ellenfele.

Fotó: Berecz Valter

„Nem egy egyszerű sportlétesítményről van szó, itt lesz az MTK új otthona, és a labdarúgócsapatot működtető MTK Budapest Zrt. székhelye is”, fogalmazott a klubelnök, aki szerint az új stadion a XXI. századi követelményeknek megfelelő, modern, kényelmes és izgalmas élményt nyújt majd.

Fotó: Berecz Valter

Deutsch elárulta: az építmény egyik különlegességének az ígérkezik, hogy a kispadokat nem a pálya szintjén, hanem az angol stadionokban megszokotthoz hasonlóan a lelátó első sorában helyezik el.

Fotó: Berecz Valter

Az elnök visszautalt arra, hogy az Új Hidegkuti Stadion építése egy 6,5 milliárdos beruházás, ami jelentős mértékben állami forrásból valósul meg. Azt ígérte, hogy a sportlétesítmény éppen annyi bevételt fog termelni, amennyi a fenntartási költsége, így önfenntartó lesz.

Fotó: Berecz Valter

A stadion 5322 férőhelyes lesz, az Átlátszó számai kicsit ellentmondanak Deutsch Tamásnak, mert ők 8,31 milliárdos költségről írnak, ami egy az egyben 8,31 milliárdnyi közpénz.

Fotó: Berecz Valter

Az ünnepség zárásaként egy kék-fehér labdát mintázó bokrétát helyeztek el a stadion tetőszerkezetének legmagasabb pontján.

Fotó: Berecz Valter
vissza a címlapra

Kommentek

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.