Foci

Megmenekült az elrabolt csatár

A USA Today úgy értesült, kiszabadult Alan Pulido, a görög bajnok Olimpiakosz Pireusz mexikói labdarúgója akit fegyveresek szombat este raboltak el, miközben egy estélyről tartott hazafelé barátnőjével.

A labdarúgó kocsiját teherautókkal vették körül, majd hat maszkos férfi erővel kirángatta Pulidót az autóból, miközben barátnőjét sértetlenül a parkolóban hagyták.

Alan Pulido épségben menekült meg. A Tamaulipas állam rendőrségi szóvivője hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a mentőakció röviddel éjfél előtt sikerrel zárult, és jelenleg a labdarúgót orvosok vizsgálják

Az emberrablás a labdarúgó szabadsága alatt, szülővárosában, az állam székhelyén, Ciudad Victoriában volt.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a 25 éves labdarúgó megtalálása érdekében, amely szerencsére sikerrel járt.

Pulido tagja volt hazája nemzeti válogatottjának a 2014-es brazíliai világbajnokságon. Idén nyolc mérkőzésen lépett pályára az Olimpiakoszban és öt gólt szerzett. Korábban játszott hazája korosztályos válogatottaiban, a görög Levadiakoszban és a Tigres mexikói klubban is. A jövő héten kezdődő Copa America labdarúgó-kupára nem hívták meg a mexikói válogatottba.

Tamaulipas állam és az emberrablás

Mexikóban az emberrablás hétköznapi foglalkozásnak számít. A világon a közép-amerikai országban az egyik legmagasabb emberrablások száma. A kormány adatai szerint mintegy ezer embert rabolnak el évente.
A valós adatok szám ezzel szemben akár tízezer is lehet. Ez a szám különösen magas Tamaulipas, amelyik az egyik legerőszakosabb mexikói államnak számít.

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik