Foci

Megsérült Lionel Messi, lemaradhat a Copáról

Egy óra játék után le kellett cserélni a Honduras elleni felkészülési mérkőzésen.

Magyar idő szerint szombat hajnalban több dél- és közép-amerikai nemzeti együttes is pályára lépett felkészülési mérkőzésen a június 3-án rajtoló centenáriumi Copa America előtt. Argentína ellenfele Honduras volt, Gerardo Martino a bombaerős Lionel Messi, Gonzalo Higuaín, Angel di María triót vezényelte a támadósorba.

A találkozó egyetlen gólja a 31. percben esett, igaz ezt még sokáig ismételni fogják. Marcos Rojo passza után Higuaín káprázatos csellel becsapta a védőjét, majd a kimozduló kapus fölött a hálóba emelt (1-0).

Az argentinokat viszont most legkevésbé az egygólos siker foglalkoztatja. Az összecsapás 64. percében ugyanis megsérült Lionel Messi. Az FC Barcelona kiválóságának a bordája zúzódott és hátfájdalmakra panaszkodott egy ütközés után.

A lefújást követően a szövetségi kapitány nem tudott pontos diagnózist mondani, ahogy mondta, a vizsgálatok után okosabbak leszünk. Az sem kizárt, hogy Messi a Copa Americáról is lemarad. Az argentinok a csoportkörben Chile (június 6.), Panama (június 10.) és Bolívia (június 14.) legjobbjaival találkoznak a D-jelű négyesben.

A többi mérkőzésen Uruguay Edinson Cavani duplájának is köszönhetően 3-1-re győzött Trinidad és Tobago ellen, míg meglepetésre Chile hazai környezetben kapott ki Jamaica legjobbjaitól. Costa Rica hátrányból fordítva verte Venezuelát.

Eredmény – Labdarúgás, felkészülési mérkőzés

Argentína – Honduras 1-0 (1-0)
Gólszerző: Higuaín (31.)

Uruguay – Trinidad és Tobago 3-1 (2-1)
Gólszerző: Cavani (26. – büntetőből, 39.), Vecino (52.) ill. Williams (7.)

Chile – Jamaica 1-2 (0-1)
Gólszerző: Castillo (82.) ill. Donaldson (36.), Grant (53.)

Costa Rica – Venezuela 2-1 (1-1)
Gólszerző: Gamboa (41.), A. Rodríguez (50.) ill. Rondón (30.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik