Foci

Balogh jövőre berobban a Serie A-ba

Balogh Norbertet 2016. januárjában igazolta le a Palermo a DVSC-től 2.2 millió euróért. A 20 éves támadó idén mindössze négy meccsen kapott szerepet a Serie A-ban, de elmondása szerint a következő szezonban már rendszeresen a kezdőcsapat tagja lesz:

Az edzőm azt mondta, hogy fő a nyugalom, szerinte jövőre annyit tudok majd játszani, amennyit csak akarok, sőt, már azt fogom majd kívánni, bárcsak tudnék pihenni egy-egy meccset.

A hórihorgas csatárnak van viszonyítási alapja az itthoni és az olasz körülményekkel kapcsolatban, erről is elmondta véleményét:

Az bosszantott fel legjobban, hogy odahaza olvastam olyan minősítést, amely nagyon lehúzott. Nagyon más az otthoni mentalitás, itt jobban szem előtt tartják, hogy 20 évesen egy világbajnokot kellene kiszorítanom, reálisan látják a helyzetemet. Nem volt várható, hogy kimegyek, és elkezdek egyből játszani és ontani a gólokat 20 évesen a Serie A-ban. Én is tudtam, hogy először fel kell még nőni, fél év tanulás jön, meg kell erősödnöm. Úgy érzem, nagy változás van már most is a játékomban, ahhoz képest, ahogy eljöttem otthonról.

Balogh tehát folyamatosan fejlődik a Palermónál, emellett a csapat képviselőinek bizalmát is élvezi:

Az elnök mindig azt mondja, én leszek az új Cavani. Motivált, amikor hallottam, boldog is voltam tőle, de főleg azért, mert egy olyan klubban vagyok, ahonnan elég nagy játékosok tudtak már elkerülni. Én se bántam meg egy pillanatra sem, hogy a Palermóhoz szerződtem, nem is fordult meg a fejemben ez egy pillanatra sem. Motivál, hogy az elnök ilyen nagy fantáziát lát bennem, ha ő így látja, és én hiszek benne, akkor semmi sem lehetetlen. Szeretnék első körben minél több meccset játszani, gólokat rúgni, többi pedig a jövő zenéje.

Nagy szüksége lesz a Palermónak a Balogh-gólokra, a 2015-16-os szezonban mindössze 38-szor szomorították az ellenfelek szurkolóit és épphogy bent maradtak az élvonalban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik