Foci

A Juventus viszi a Barca két ászát

Javier Mascherano és Dani Alves a hírek szerint örömmel csatlakoznának az olasz bajnok Juventushoz.

Olasz és spanyol lapértesülések szerint az Javier Mascherano szóban már meg is egyezett a torinóiakkal, akik három éves szerződést kínáltak a 31 éves játékosnak. Noha a védő eddigi 281 tétmérkőzésén még nem szerzett gólt, fontos tagja az együttesnek, klubja ezért nem szívesen engedné el.

És ha ez még nem lenne elég Luis Enrique-éknek, a helyi médiumok azt is tudni vélik, hogy a védelem másik oszlopa, Dani Alves is várhatóan elköszön a csapattól. A brazil hátvéd szerződése a szezon végén amúgy is lejár, így ingyen igazolhatóvá válik. Alves távozása már régóta téma a Barcelona háza táján, távozásának valószínűleg csak az eddig életben lévő átigazolási embargó szabott gátat.

Ha a két játékos lelép, nyáron nagybevásárlásra lehet számítani a Barcelonánál. A szezonban kiderült, bár világklasszis támadójátékosok alkotják a keretet, a csapat védelme erősítésre szorul. Különösen, ha Mascherano valóban Torinóban köt ki. Thomas Vermaelen rendszeresen sérült, Jérémy Mathieuvel csak a cserepadon számolnak, Marc Bartra pedig várhatóan távozik, Anglia felé veheti az irányt. Kérői akadnak bőven, a Stoke City mellett Pep Guardiola is szívesen látná csapatában a fiatal tehetséget. Egyértelmű tehát, hogy Barcelonában nyáron nagy lesz a játékosmozgás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik