Foci

Mourinho mindenben megegyezett a Manchester Uniteddel

Már csak idő kérdése, mikor jelenti be a klub hivatalosan a kinevezését.

Pörögnek az események Manchesterben. A United focicsapata szombaton megnyerte az FA-kupát, hétfőn aztán ennek ellenére is menesztették Louis van Gaalt. Lemaradtak a Bajnokok Ligájáról, a hollandnak így mennie kellett.

Már hónapok óta csak azt lehet hallani, hogy José Mourinho lesz az utódja, ha pedig hinni lehet az angol lapoknak, akkor csak órák kérdése, mikor jelentik be hivatalosan a portugál érkezését.

Mourinho és a United ugyanis mindenben megegyezett egymással.

Ez azt jelenti, hogy megvan, mennyi ideig és mennyiért ír alá a portugál szakember, ugyanakkor nagyon összetett lesz a szerződése, így még nem jutottak a végére. Kedden kezdődtek meg az egyeztetések az ügynökével, Jorge Mendesszel, ha minden jól megy, szerdán Mourinho már alá is írja a kontraktust. Ha kicsit elhúzódik, akkor csütörtökön jelentik be hivatalosan az érkezését – írja egybehangzóan a brit média a Sky Sportstól kezdve a BBC-n át a Daily Mirrorig.

José Mourinho akkor hívta fel magára a világ figyelmét, amikor a Portóval megnyerte a Bajnokok Ligáját 2004-ben. Utána dolgozott a Chelsea-nél, az Internél, a Real Madridnál majd ismét a Chelsea-nél, a londoniaktól decemberben menesztették, mert a fővárosiak szörnyen kezdték a szezont. Azóta több csapattal is hírbe hozták, de végig a Manchester United tűnt a leghihetőbbnek. A jelek szerint igazak voltak a hírek.

Nyitókép: José Mourinho kedden, Londonban (Fotó: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik