Foci

Messi kétszer villant, ez elég is volt a Barcának a kupagyőzelemhez

Hosszabbítás, három piros lap és egy kis varázslat a Barcelona argentin zsenijétől. Nem volt eseménytelen a spanyol Király Kupa fináléja.

A bajnok Barcelona és a friss Európa Liga-győztes Sevilla találkozott a labdarúgó Király Kupa döntőjében, amit a madridi Vicente Calderón Stadionban rendeztek. Bár nagy várakozás előzte meg az összecsapást, azért lógott a levegőben, hogy nem esnek majd egymásnak a csapatok. A Barca egy nagy helyzettel indította a meccset, Suárez azonban hibázott, Unai Emery együttese pedig innentől kezdve kevés támadási felületet hagyott riválisának.

Mascheranót ráadásul már a 36. percben kiállították, Gameirót vitte földre utolsó emberként.

A második játékrész is barcelonai fölényt hozott, ám Luis Enrique csapata igazán nagy helyzetig nem jutott és még Luis Suárezt is le kellett cserélni sérülés miatt. A 92. percben aztán Banega kaszálta el Neymart, villant a második sárga, kedvező helyről rúghatott szabadrúgást a Barca, de Messi lövését Rico kapus a léc fölé tolta.

Ezen a hétvégén a kupagyőzelemhez nem igazán volt elég 90 perc, korábban Angliában, Németországban és Olaszországban sem sikerült a rendes játékidőben dűlőre vinni a dolgot. Spanyolországban sem.

Fotó: Europress Fotóügynökség
A Barcelona vihette haza a trófeát Fotó: Europress Fotóügynökség

A ráadásban jött el aztán Messi ideje: előbb Albának, majd Neymarnak adott zseniális passzt, a csapattársaknak szinte csak a kapuba kellett rúgniuk a labdát. Megtették, az erejével elfogyó Sevillának nem volt válasza. A végén ráadásul már csak kilencen voltak, Neymar gólja előtt még a Messit lebirkózó, majd a játékvezetővel hevesen vitatkozó Carrico kapott sárgát, aztán pirosat.

Alba szerezte a győztes gólt:

Neymar pedig bebiztosította a kupagyőzelmet:

Ez volt a Barcelona 28. Király Kupa-győzelme, ezzel magabiztosan vezeti az örökrangsort. Az Athletic Bilbao a második 23 elsőséggel, a Real Madrid 19-nél tart. A Sevilla ötször nyert a döntőben, legutóbb 2010-ben.

Eredmény – Király Kupa, döntő

FC Barcelona-Sevilla 2-0 (0-0, 0-0, 1-0) – hosszabbítás után

Gólszerzők: Alba (97.), Neymar (120+2.)

Piros lap: Mascherano (36.) illetve Banega (90+2.), Carrico (120+1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik