Foci

Guardiola tizenegyesekkel megnyert kupadöntővel búcsúzott a Bayerntől

18. alkalommal nyerte meg a Bayern München a Német Kupát.

Bár a bajnoki címet elhódította a Bayern München labdarúgócsapata, azért mégsincs hurráhangulat a bajoroknál, a Bajnokok Ligájában ugyanis idén sem jutott fináléba az együttes, így Pep Guardiolának nem sikerült végső sikerre vezetnie a német csapatot a legrangosabb európai kupasorozatban. Merthogy a katalán szakembernek szombaton este volt az utolsó a Bayern kispadján, a Borussia Dortmund ellen vezette utoljára csatába a münchenieket, a tét a Német Kupa megnyerése volt.

Az első félidőben nem estek egymásnak a csapatok, így nem is volt különösebben izgalmas a találkozó, egy-egy nagyobb helyzetet jegyezhettünk fel, de ez a felvonás inkább a védelmekről szólt. A második játékrészben a Bayern már dűlőre akarta vinni a dolgot, nyomtak a müncheniek, de a meccs addigi legnagyobb helyzetét Aubameyang hagyta ki a 85. percben, üresen kapta a kapu előtt a labdát, de ügyetlen mozdulattal fölé lőtt.

A rendes játékidő krónikájához hozzátartozik az is, hogy Hummelst sérülés miatt le kellett cserélni a 78. percben. Ő a nyáron Dortmundból Münchenbe költözik.

A ráadásban sem igazán bírtak egymással a csapatok, volt ismét egy-egy nagy lehetőség, de nem sikerült őket gólra váltani. Így a végletekig feszítették a húrt a csapatok, csak büntetőlövésekkel dőlt el a Német Kupa döntője.

A büntetők:

A második párban Bender, a harmadikban Sokratis hibázott dortmundi oldalon, müncheni oldalon egyedül Kimmich nem tudott betalálni. 4-3-ra nyerte a tizenegyespárbajt a Bayern, dupláztak a bajorok, és 18. alkalommal nyerték meg a Német Kupát.

Pep Guardiola perceken át sírt, mielőtt ünnepelni ment volna a csapattal. A nyártól a Manchester City irányítását veszi át.

Eredmény – Német Kupa, döntő

Bayern München – Borussia Dortmund 0-0 – 11-esekkel: 4-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik