Foci

Dzsudzsák: mertünk futballozni

A magyar labdarúgó-válogatott 0-0-s döntetlent játszott pénteken Elefántcsontpart ellen, a mérkőzés után Dzsudzsák Balázs értékelt az NSO-nak:

Emberes munkát végeztünk, ahhoz képest az első félidőben jól játszottunk, voltak lehetőségeink, próbálkozásaink, és egy nagy helyzetet is sikerült kidolgoznunk. Ami biztató, hogy többet birtokoltuk a labdát, mint szoktuk, mertünk is futballozni, viszont az utolsó harmadban voltak problémáink, nem tudtuk végigvinni az akciókat úgy, hogy gólhelyzet legyen belőle. Szerettünk volna mögéjük kerülni, minél hamarabb befejezni az akciókat, és ez lehet, hogy kapkodást eredményezett.

A támadásokkal nem volt probléma, de hátul is stabil volt a magyar válogatott:

Nyugodtan mondhatom azt, hogy helyzet nélkül hoztuk le védekezésben az első félidőt, és ha még jobban koncentrálunk, a vezetést is megszerezhettük volna. Voltak szép akcióink, járattuk a labdát, nem az volt, hogy elképzelés nélkül, lesz, ami lesz alapon rugdostuk előre. Ilyen edzésmunka és ilyen terhelés után le a kalappal a csapat előtt – és a szurkolók előtt is, fantasztikus hangulat volt!

Dzsudzsák ezúttal tükörszélsőként játszott, hiszen Gyurcsó Ádám rohamozott a bal oldalról:

Nem volt ezzel probléma, az első félidőben voltak próbálkozásaim, de sajnos elakadtak. Alkalmazkodom ehhez a poszthoz, itt is ugyanúgy meg kell tennem mindent: visszamegyek védekezni, becsúszok, felérek, beadok, kapura lövök. Az első félidővel nem volt gond, a másodikban egy picit kicsit kidurrant a lufi. Az a biztos védekezés, az a magabiztosság, az az akarat, az a harci kedv továbbra is megvan meccsről meccsre. Sőt, egyre mutatósabb a játék, egyre több elképzelést tudunk beletenni, ha így folytatjuk, bárki ellen lehet esélyünk.

Legközelebb a világbajnok ellen kell ezt bizonyítani, június 4-én Németország ellen lép pályára Bernd Storck csapata Gelsenkirchenben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik