Foci

A hosszabbításban, bombagóllal nyerte meg az FA-kupát a Manchester United

A csereként beküldött Lingard kaparta ki a gesztenyét a meccset tíz emberrel befejező Vörös ördögöknek.

A Manchester United labdarúgócsapata számára szombaton volt az utolsó esély arra, hogy valamelyest kozmetikázzon a balul sikerült szezonon, Louis van Gaal együttese ugyanis FA-kupa döntőt játszott. Az ellenfél a Crystal Palace volt a Wembleyben, a találkozó előtt pedig volt egy kínos baki: az arra felkért énekesnő elfelejtett énekelni.

Nyíltsisakos küzdelmet hozott az első félidő, gólt azonban nem. A második játékrészben aztán a Manchester United kétszer is közel járt a gólhoz, de mindkétszer csak kapufáig jutottak. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, a 78. percben Puncheon ugyanis kiszorított helyzetből is a léc alá tudott bombázni, de szinte azonnal egyenlített a United, Mata lőtt kapásból a londoniak hálójába.

Puncheon gólja:

Puncheon gólja után örömtáncot lejtett Alan Pardew, a Palace menedzsere:

Mata egyenlített:

Bár az események felpörögtek, a rendes játékidőben nem sikerült dűlőre vinni a dolgot, majd a manchesteriek kerültek nehéz helyzetbe, Smalling kapta meg a második sárgáját a 105. percben. A Vörös ördögök azonban így is behúzták a győzelmet, a Mata helyére beküldött Lingard a 110. percben egy lecsorgót bombázott a léc alá.

Lingard döntött:

A Manchester United fennállása során 12. alkalommal hódította el az FA-kupát, ezzel utolérték az örökrangsor élén az Arsenalt.

Eredmény – FA-kupa, döntő

Manchester United – Crystal Palace 2-1 (0-0, 1-1) – hosszabbításban

Gólszerzők: Mata (81.), Lingard (110.) illetve Puncheon (78.)

Piros lap: Smalling (105.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik