Foci

Dzsudzsák Balázs után újabb magyar nyert holland bajnokságot

Kun Bertalan már a holland élklub profija, és nagy álma, hogy a válogatott csapatkapitányának útját járja be Eindhovenben.

A PSV Eindhoven legutóbb Dzsudzsák Balázs 2008 januárja és 2011 nyara közti szereplése miatt volt az átlagosnál sokkal érdekesebb a magyar közönség számára. Feltűnt viszont egy újabb tehetség, aki miatt hamarosan ismét a holland élcsapatra szegeződhet a tekintetünk.

Kun Bertalan, a még mindig csak 17 éves magyar labdarúgó, 2015-ben került hivatalosan a holland egyesülethez, de már öt éve a csapattal együtt edz, lévén szülei Hollandiában vállaltak munkát. Így tizenegy éves korában le akarta igazolni a klub, de ekkor még nem adta rá áldását az UEFA, mondván túl fiatal. Tavaly viszont minden akadály elhárult és aláírhatta élete első szerződését. Rögtön profi kontraktust kapott, ami arra utal, hogy hosszú távon számolnak a játékossal.

facebook.com
Kun Bertalan hatalmasat ünnepelt a PSV korosztályos bajnokcsapatával (Forrás: facebook.com)

 

A jó fizikai felépítésű, technikás középpályás az idei évadban az U-17-es korosztály csapatában játszott. Sokáig alapembernek számított, egy piros lap miatt viszont öt mérkőzést kellett kihagynia. Tavasszal visszaverekedte magát a kezdőbe, és a szezon végén bajnoki címet ünnepelhetett – olvasható a középpályással készült Nemzeti Sport-interjúban.

Teljesítményével kiérdemelte, hogy a következő idényben két osztállyal feljebb, az U19-ben folytathassa, ráadásul ősztől az ifi BL küzdelmeiben is vitézkedhet. Hosszú távú terve között szerepel, hogy felnőttként pályára léphessen a Philips Stadionban, mint ahogy azt pár éve Dzsudzsák Balázs tette.

Érdemes megjegyezni, annak ellenére, hogy kiemelkedő szezon van mögötte – hat gól és öt gólpassz – nem tartottak igényt szolgálataira az U17-es magyar válogatott Eb-szereplésénél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik