Élő Foci

Sorozatban harmadszor nyerte meg az Európa Ligát a Sevilla

A sikernek köszönhetően ősszel a BL-ben indulhatnak.

Tíz nappal a Bajnokok Ligája fináléja előtt a bázeli St. Jakob Parkban került megrendezésre a kisebbik sorozat, az Európa Liga döntője. A sorozat utolsó mérkőzésén az angol Liverpool és a spanyol Sevilla találkozott.

Az első félidőben csak a Liverpool volt a pályán, több nagy lehetőséget is ki tudott alakítani Jürgen Klopp együttese. A vezetést végül a 35. percben tudta megszerezni az angol gárda, Daniel Sturridge a 35. percben parádés mozdulattal, külsővel csavart a hosszú sarokba (1-0). A bekapott gól után teljesen megzavarodott a spanyol csapat, nagyon közel jár a második találathoz a pályaválasztó.

Az angolok legalább egy meg nem adott tizenegyest számon kérhetnek a svéd játékvezetőn.

A fordulást követően 18 másodperccel eljött a mérkőzés fordulópontja. Egy rossz helyre fejelt labdára Mariano csapott le, két védőt becsapott, majd a középre tett labdáját Kevin Gameiro bepasszolta (1-1). A gól után összeomlott a Pool, az andalúzok pedig lendületbe jöttek.

A 64. percben Coke elé pattant a labda, aki a hosszú alsóba csavart (1-2). A spanyol középpályás hat perccel később duplázni tudott (1-3), amellyel eldöntötte az összecsapást.

A Sevilla sorozatban harmadszor nyerte meg az Európa Ligát, így ősszel ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhetnek.

 

Eredmény – Európa Liga, döntő

Liverpool – Sevilla 1-3 (1-0)
Bázel, St. Jakob Park, vezeti: Jonas Eriksson (svéd)

Liverpool: Mignolet – Clyne, K. Touré (Benteke 82.), Lovren, Moreno – Can, Milner – Lallana (Allen 73.), Firmino (Origi 69.), Coutinho – Sturridge

Sevilla: David Soria – Mariano, Rami (Kolodziejczak 78.), Carrico, Escudero – Krychowiak, N’Zonzi – Coke, Banega (Cristoforo 90+3.), Vitolo – Gameiro (Iborra 89.)

Gólszerző: Sturridge (35.) ill. Gameiro (46.), Coke (64., 70.)

Sárga lap: Lovren (30.), Origi (72.), Clyne (90+4.) ill. Vitolo (56.), Banega (57.), Mariano (84.)

Támadásban veszélyesebb a Liverpool

A 25. percben Lallana nagyszerű labdája után Sturridge lőhetett egy kissé kisodródva, de a jól kilépő Soria hárítani tudta a próbálkozását.

Eleredt az eső

Az időjárási körülmények nem a legideálisabbak.

Itt az első lövés

A nyolcadik percben Clyne labdája Sturridge mögé jött, de pont jó volt az érkező Emre Cannak. A német középpályás lövését oldalra ütötte Soria kapus.

Olvasói sztorik