Foci

Dárdai: sem a negatív, sem a pozitív nyomást nem tudtuk kezelni

Dárdai Pál csapata, a Hertha Berlin a 7. helyen végzett a Bundesligában, így selejtezőt kell játszania az EL-csoportkörért a 2016-17-es szezonban. A magyar edző szerint ebből még előnyt is kovácsolhat a fővárosi csapat:

Ha őszinte akarok lenni, számunkra ez így optimális. Én jónak találom, hogy selejtezőket kell játszani. Ha azon a négy meccsen a nyomás alatt nő az erőnk, és bejutunk a csoportkörbe, abból nagyon sokat profitálhatunk. Megérünk a későbbi feladatokra. Korábban problémánk volt, hogy sem a negatív, sem a pozitív nyomást nem tudtuk kezelni. Most ezeket a helyzeteket magunk mögött kell hagyni, és mentálisan fel kell készülnünk mindenre.

A Hertha egyszer sem nyert a Bundesliga utolsó hét fordulójában, a Mainz elleni zárófordulóban sem (0-0), ott azonban már a fejlődés jeleit vélte felfedezni a magyar vezetőedző:

Az elmúlt hetekben hiányzott az agresszivitás és az élesség, de Mainzban nem így volt, ismét azt a Herthát láttam, amit az első fordulótól. Végre megmutatták a fiúk, hogy tudják kezelni a nyomást, irányítottuk a meccset, sok helyzetünk volt, hogy meg is nyerjük. Ugyanakkor összességében az ötven pont nagyon sok a Hertha számára, ezért elégedettek lehetünk.

Az Európa Liga-selejtező július 28-án veszi kezdetét, Dárdaiék egy hónappal korábban kezdik a felkészülést a következő szezonra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik