Foci

Bombariadó az Old Traffordon, elmarad a bajnoki

Bomba volt a stadionban, amelyet később felrobbantottak.

Bombariadó miatt elmarad a magyar idő szerint délután négy órára kiírt Manchester United – AFC Bournemouth bajnoki az angol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójában. A Sky Sports értesülései szerint egy csomagot találtak a nézőtéren. Először a stadion két lelátóját, a Stretford Endet és Sir Alex Ferguson Standet ürítették ki.

Bombakereső kutyák érkeztek a helyszínre, velük vizsgálták át a két letátót. A szervezők először csak 45 perccel akarták elhalasztani a kezdést.

A találkozónak még tétje is volt. Amennyiben a United nyert volna, és a városi rivális City pedig nem, akkor Louis van Gaal csapata indulhatna jövőre a BL-selejtezőben.

Az angolok már azt találgatják, mikor kerülhet sor a mérkőzés pótlására. Mivel a Liverpool szerdán Európa Liga döntőt játszik, így aznap biztosan nem meccselhetnek. A dolgot az is nehezíti, hogy a United szombaton FA-kupa finálét vív a Crystal Palace ellen a Wembleyben.

Mint kiderült, sajnos nem csak üres fenyegetőzésről, hanem tényleges terrorveszélyről volt szó a mérkőzésen. A gyanús csomag ugyanis valóban egy robbanószerkezetet rejtett, amelyet a helyi rendőri erők tűzszerészei a stadionon belül, irányított robbantással meg is semmisítették, magyar idő szerint 17 óra 30 perc körül.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik