Foci

Bernd Storck keményen megdolgoztatta a futballistáit

A német szövetségi kapitány szerdán három edzéssel indította be a labdarúgó válogatott ausztriai edzőtáborát.

Aki ismeri a magyar labdarúgás klubszintjén honos felkészítési módszereit – még felkészülési időszakban is maximum napi két edzés, de kilenc óra előtt tutira egy sem -, az nyilván meglepődik azon, hogy Bernd Storck a kedd esti megérkezés után szerda reggel 7,30-kor már jó negyven perces futással ébresztette fel a válogatott játékosokat. Még reggeli előtt.

mlsz.hu
Nagy Ádámhoz képest a szöcske nyeretlen kétéves kezdő Forrás: mlsz.hu

Mifelénk nem jellemző ez, pontosabban csak a labdarúgásban nem törvényszerű. Mert például az öttusázók és egyes más egyéni sportágat űzőknél is edzéselméleti, sportélettani alapelv volt már bő harminc évvel ezelőtt is, hogy reggel hét órás futással – Tatán egy tókör, cc. 7,6 km – indították a napot, csak, hogy megfelelően beinduljon keringés és a szervezet könnyebben viselje el a délelőtti edzés-sokkot.

mlsz.hu
Lang Ádám reakció gyorsaságát tesztelik Forrás: mlsz.hu

Németországban hasonló a módi és ezt most a franciaországi Európa-bajnokságra készülő labdarúgóink is megtapasztalták. Az mlsz.hu beszámolója szerint a szerda reggeli fél negyven perces futás után 11 órakor már újra edzésre, ezúttal labdásra jelentkeztek a játékosok, majd az ebéd és a csendes pihenő után következett a délutáni, immár harmadik tréning, amelyre két csoportban érkeztek meg a kerettagok, gyorsaságfejlesztés, erősítés és futás színesítette az edzést.

Komoly fizikai megterhelést jelentő napon vannak túl a játékosok. Főleg a délelőtti edzés volt nagyon intenzív, de igen jó munkát végeztek a kerettagok, elégedett vagyok. Az időjárás délelőtt még kegyes volt hozzánk, de délután egy heves eső is nehezítette a dolgukat. A kicsit zordabb délutáni időjárástól eltekintve azonban nagyon pozitív napon vagyunk túl

– idézte a szövetség honlapja Bernd Storck szövetségi kapitányt.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik