Foci

Suárez nagyon közzel ahhoz, hogy történelmet írjon

Luis Suárez lesz az FC Barcelona labdarúgócsapatának legeredményesebb uruguayi játékosa, ha betalál a Granada elleni szezonzáró bajnoki mérkőzésen. A 29 éves támadó a hétvégén, az Espanyol elleni 5-0-s győzelemből két góllal vette ki a részét, ezzel már 81 találatnál jár a Barcelona színeiben, amivel beállította honfitársa, Ramon Alberto Villaverde Vazquez rekordját.

A katalánokhoz 1954-ben csatlakozó Vazqueznek tíz szezonra, 224 tétmérkőzésre volt szüksége ahhoz, amit Suárez két év alatt elért.

A bajnoki címért küzdő Barcelona támadósorának oszlopos tagja az egész idényben nagyon eredményesen futballozott, az összes sorozatot figyelembe véve 50 gólnál jár, ezzel megdöntötte korábbi, 49 gólos rekordját, melyet még az Ajax Amsterdam színeiben ért el a 2009/10-es szezonban.

Rendkívül intelligens játékos

– nyilatkozta róla a klub honlapján Luis Enrique, a katalánok vezetőedzője, aki egyben hangsúlyozta: hatékony csapatjáték is kell ahhoz, hogy Suárez ennyiszer helyzetbe kerüljön.

Suárez az elmúlt négy bajnoki mérkőzésen 11-szer vette be az ellenfelek kapuját, 37 találattal a góllövőlista élén áll az utolsó forduló előtt. Legutóbb 2009-ben fordult elő, hogy nem Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo volt a legeredményesebb gólszerző, akkor egy másik uruguayi, Diego Forlán végzett az élen. Most Ronaldo hátránya négy gól Suárezzel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik