Foci

BL: ez a produkció kevés lesz az Atlético ellen

Szerdán bejutott a Real Madrid a Bajnokok Ligája fináléjába, de már most azon gondolkozhat, miként javít a támadójátékán annak érdekében, hogy feltörje a világ legjobb védelmét.

A Real Madrid a manchesteri 0-0 után hazai pályán 1-0-ra verte a Cityt, így megismétlődhet a 2014-es finálé, az Atlético Madrid – Real Madrid BL-döntő. Ez a száraz tény.

Kicsit bővebben: az a csapat, amelyik két mérkőzés alatt nem képes bevenni ellenfele kapuját, az nem is érdemel továbbjutást. Márpedig a Manuel Pellegrini által vezetett Manchester City ezen a két, különösen a madridi meccsen harmatgyenge támadójátékot mutatott be.

Olyan gyengét, hogy az amúgy szintén visszafogott teljesítménnyel előrukkoló Real Madridnak egy Fernandón megpattanó Bale beadásból született gól is elegendő volt a döntőbe jutáshoz, más kérdés, legalább a madridiak próbálkoztak, helyzeteket dolgoztak ki, míg Agüero felé 180 perc alatt elvétve szállt a labda. Ezért nem értjük, miért mondta azt a mérkőzést követően a City-menedzser, hogy:

Csalódott vagyok a kiesés miatt, mert szoros mérkőzést vívtunk. A két csapat között szinte semmilyen különbség nem látszott. A gond a helyzetek kialakításával adódott, ám a Real is ezzel birkózott. A spanyoloknak sem volt sok gólszerzési lehetőségük.

Persze, az eredményt tekintve szorosnak is tűnhetett a mérkőzés.

Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere sem állította, hogy sziporkázó játékkal győzték volna le ellenfelüket, de ettől még érthetően örült:

Szenvedtünk, de játékosaim megérdemelték a sikert, mert mindenki keményen dolgozott, és ez volt a siker kulcsa. Cristiano Ronaldón sem látszott meg a kihagyás. Elégedett lehetek.

Zidane elégedett lehet, de megelégedett semmiképp. Merthogy ez a teljesítmény, ez az ötletesnek ás átütő erejűnek semmiképp nem nevezhető támadójáték az ellen az Atlético ellen, amelyik kiejtette egymást követően a Barcelonát és a Bayern Münchent is a sorozatból, egészen biztosan nem lesz elegendő a döntőben.

BAJNOKOK LIGÁJA, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, EREDMÉNY:

Real Madrid–Manchester City 1–0 (1–0)
Madrid,
Bernabéu. Vezette: Skomina (szlovén)

REAL MADRID: Keylor Navas – Carvajal, Sergio Ramos, Pepe, Marcelo – Modric (Kovacic, 88.), Isco (James Rodríguez, 67.), Kroos – Bale, Jesé (Lucas Vázquez, 56.), Cristiano Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane

MANCHESTER CITY: Hart – Sagna, Otamendi, Kompany (Mangala, 10.), Clichy – Fernando, Fernandinho – Jesús Navas (Iheanacho, 69.), Yaya Touré (Sterling, 61.), De Bruyne – Sergio Agüero. Menedzser: Manuel Pellegrini
Gólszerző: Fernando (20. – öngól)

Sárga lap: Lucas Vázquez (83.) ill. De Bruyne (30.), Fernando (71.), Otamendi (90+4.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 1–0-s összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik