Foci

A Vidinél nem tökölnek, Sir Alex Ferguson tanítványát ültettek Horváth Ferenc helyére

Az edzőként lengyel bajnok és kupagyőztes Henning Berg a Videoton FC új vezetőedzője.

A norvég vezetőedző, aki játékosként részese volt a Manchester United 1999-es legendás Bajnokok Ligája győzelmének, május végén kezdi el a közös munkát játékosokkal, azonban már az első edzésig hátralévő időszakban is együtt dolgozik Kovács Zoltán sportigazgatóval a következő szezon előkészítésén.

Játékosként és a Legia edzőjeként is bajnoki címekért és kupákért küzdöttem, ezen Magyarországon sem tervezek változtatni. A Videoton FC az ország egyik vezető klubja, bár most még a Ferencvárosnak van egy kis előnye, de biztos vagyok benne, hogy felvesszük velük a versenyt, és harcban leszünk az aranyérmekért

– nyilatkozta Henning Berg a vidi.hu-nak.

Berg úgy érzi, vonzó feladat egy olyan klubnál dolgozni, amely címekért küzdhet, nem mellesleg pedig indulhat nemzetközi kupában is és kimondottan tetszik neki, hogy ilyen ambiciózus csapatnál dolgozhat.

Henning Berg

A 46 éves vezetőedző védő volt és százszor szerepelt a norvég válogatottban. 23 évesen, 1992-ben az angol élvonalban futballozott, a Blackburn Rovers együtteséhez igazolt, ahol részese volt a Leicester City idei Premier League győzelmét megelőző utolsó “kiscsapatos csodának”, 1995-ben bajnoki címet ünnepelhetett többek között Alan Shearer társaságában.

Ezt követően a Manchester United játékosa lett, és Alex Ferguson irányítása alatt további két aranyérmet szerzett többek közt Ryan Giggs, Paul Scholes, Dwight Yorke, Teddy Sheringham vagy éppen David Beckham társaságában. 2000 és 2003 között ismét a Blackburnt erősítette, majd a skót Glasgow Rangersből vonult vissza 2004-ben.

Edzői karrierjét 2005-ben az oslói Lyn kispadján kezdte, ahol bronzérmet szerzett. 2008 és 2010 között a Lillestrøm csapatánál dolgozott, majd rövid ideig visszatért Blackburnbe, ahol immár menedzserként kapott lehetőséget. A 46 esztendős szakember legutóbb a varsói Legia vezetőedzője volt, ahol 2014-ben bajnoki címet, 2015-ben pedig Lengyel Kupát nyert csapatával.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik