Foci

Zidane: katasztrófa lesz, ha nem jutunk tovább

A rutinos és a debütáns. A Real Madrid 27. alkalommal a Manchester City történelme során először kísérli meg a bejutást a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A manchesteri odavágón 0-0-s döntetlent játszottak a csapatok, az angoloknak némi előnyt jelenthet, hogy nem kaptak gólt hazai pályán. Manuel Pellegrini is tudja, hogy támadniuk kell majd Madridban:

Birtokolni akarjuk a labdát és támadni fogunk az első perctől kezdve.

A chilei mester ült korábban a Real Madrid kispadján, 2010-ben klubrekordot jelentő 96 pontot szerzett csapatával a La Ligában, de ez csak a második helyre volt elég, így mennie kellett.

Mindig jó visszatérni ide a Bernabéuba, kellemes emlékeket őrzök ezzel a stadionnal kapcsolatban. Itt mindig óriási a nyomás a madridi szurkolók részéről, de képesek vagyunk a győzelemre.

A Real Madrid ebben a kiírásban még egyszer sem kapott gólt a Bernabéuban, 18-at viszont berámolt az ellenfelek hálójába. Zinedine Zidane-on óriási a nyomás edzői karrierje legfontosabb mérkőzése előtt:

A manchesterinél nehezebb mérkőzésre számítok. Szenvedni fogunk az első perctől az utolsóig. Magasan fogunk védekezni és intenzív letámadást alkalmazunk majd. Ronaldo jól van, százszázalékos az állapota. Nem kockáztatok a játékával, hiszen már edzésben van.

Cristiano Ronaldo ebben a szezonban 16 találatot jegyzett a BL-ben, így már csak egy gólra van saját, 2014-es rekordjától. A portugálnak megsérült a combizoma, de a szerdai visszavágóra a hírek szerint ott lesz a kezdőcsapatban.

Vincent Kompany is a maródiak táborát erősítette, de a Newcastle elleni bajnokin már végig a pályán volt, így a csapatkapitány vezetheti ki a Cityt a Bernabéu gyepszőnyegére.

Kész kataszrófa lesz, ha nem jutunk tovább.

-idegeskedett Zidane. Érthető, hogy izgul a francia, hiszen csapata rendre megremeg a döntő kapujában. Az utóbbi hat elődöntőből csupán egyszer jutottak tovább. 2014-ben viszont sikerrel jártak, akkor éppen a városi riválist verték a fináléban.

Ha továbbjutnak, idén is ez a feladat vár a Blancókra.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

20:45 Real Madrid – Manchester City, Santiago Bernabéu stadion

Várható kezdőcsapatok:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Kroos, Isco – Bale, Jesé, Ronaldo

Manchester City: Hart – Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernando, Fernandinho, Navas, Touré, De Bruyne – Agüero

Ajánlott videó

Olvasói sztorik