Foci

Guardiola: van hogy akkor is kiesel, ha jobban játszol

Az Atlético Madrid kedden 2-1-re kikapott a Bayern Münchentől a BL-elődöntő visszavágóján, de idegenben lőtt góljának köszönhetően továbbjutott a fináléba.

A spanyolok mestere, Diego Simeone nem győzte dicsérni együttesét a mérkőzést követően:

Nagyszerű volt látni, hogy a csapatom ilyen intenzitással veti bele magát a küzdelembe. Miután a Bayern kihagyta a büntetőt, beszélgettünk egy jót a szünetben,  a második félidőben pedig kibírtuk az óriási nyomást.

Saját játékosai mellett az ellenfélnek is jutott néhány kedves szó az argentintól:

Azt kell, hogy mondjam, edzői karrierem során most mérkőztem meg a legjobb csapat ellen. Hihetetlen volt, ahogy a Bayern játszott.

2014 után ismét összejöhet a madridi BL-döntő, Fernando Torres erről is szót ejtett:

Történelmet akarunk írni. Még nem nyertük meg ezt a trófeát, de már csak egy lépésre vagyunk tőle. Nem érdekel, hogy a Real Madrid, vagy a Manchester City ellen kell játszani. Győzni akarunk.

Utóbbit idén biztos nem viszi véghez a Bayern, ennek megfelelően Pep Guardiola keserű szájízzel formálta a szavakat kedden este:

Az életemet áldoztam ezért a csapatért, küzdöttem és a legjobbamat nyújtottam. Nem jutottunk be a Bajnokok Ligája döntőjébe, de nagyon büszke vagyok a csapatomra. Ilyen a futball. Van hogy akkor is kiesel, ha jobban játszol.

A müncheniek a BL-től, Guardiola pedig csapatától köszön el, hiszen jövőre a Manchester City kispadjára ül le.

Az angolok még bejuthatnak a fináléba, melyet május 28-án rendeznek a milánói San Siro stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik