Foci

Premier League: Hiddink kezében sírt a telefon

A Leicester City olasz edzője, Claudio Ranieri azonnal kollégáját, a Chelsea holland edzőjét hívta csapata hétfő esti bajnoki címe után.

Lecester City, ez az 1884-ben alapított futballcsapat egy 64 éve olasz szakembernek, Caludio Ranierinek sokat köszönhet. Konkrétan egy történelmi sikert, 132 év első Premier League győzelmét.

Furcsa módon az olasz szakvezető először nem a James Vardy házában összegyűlő, majd ünneplő játékosainak köszönte meg a hatalmas sikert, hanem a Chelsea edzőjét, a holland Guus Hiddinket tárcsázta és nem győzött hálálkodni neki a Tottenham elleni londoni derbin elért 2-2-es eredményért.

Felhívott a mérkőzés lefújása után pár perccel és érzelmekkel teli hangon csak annyit mondott, hogy köszönöm… De már ezt is csak úgy elharapva mondta, mert nem találta a szavakat. A hangja remegett, nem tudom, hogy sírt-e, de ötször megköszönte a döntetlent

– idézi a gazetta.it Hiddink Ranieri telefonhívásával kapcsolatos emlékeit.

A Leicester City a játékosainak összértékét tekintve a Premier League tizenkettedik helyén áll, hatalmas bravúrt végrehajtva megmutatta Angliának és a világnak hogy a labda kerek és a fociban bármi megtörténhet.

Miután lehiggadtak a frenetikus hangulatú ünneplést követően, valahogy így látják ezt a játékosok maguk is.

Pályafutásom legintenzívebb érzelmeit élem most át, és semmi sem tesz büszkébbé annál, mint hogy ennek az együttesnek a tagja lehetek. Bajnokok vagyunk, és megérdemeltük. Sohasem tapasztaltam korábban ilyen lelkiállapotot a fiúk körében, mint amilyen mostanában volt. Mintha fivérek lennénk. A mostani idény ennek a folytatása volt. Képesek voltunk felépíteni egyfajta dinamikát, de még így sem gondolta senki, hogy ilyen sikerrel végződik a bajnokság. Már alig várom, hogy a magasba emelhessem szombaton a kupát

– lelkendezett csapatkapitány. Wes Morgan emlékeztetett rá, hogy rendkívül keményen megdolgozott a sikerért mindenki, noha sokáig ezzel együtt sem gondolta senki, hogy összejöhet az elsőség.

Korábban azt hittem, mindent átéltem már ezzel a klubbal, nem gondoltam volna, hogy ilyesmiben még részem lesz. Hihetetlen, hogy a Leicester City a harmadik vonalból a Premier League első helyéig jutott pár év alatt

– fogalmazott a középpályás Andy King. A klub 2009-ben került a harmadikból a másodosztályba és 2014-ben az élvonalba.

Jamie Vardy, az együttes leggólerősebb csatára is hihetetlennek nevezte, hogy bajnoki címet szereztek azután, hogy tavaly még a bennmaradásért küzdöttek, és arról is beszélt, hogy az első hely kiharcolása a játékosok által elvégzett komoly edzésmunka eredménye.

Ez a klub legnagyobb sikere, és mi abban a kivételezett helyzetben vagyunk, hogy részesei lehetünk ennek

– tette hozzá a góllövőlistán 22 góllal második helyen álló csatár.

Élete legnagyobb sportélményének nevezte a Leicester City bajnoki győzelmét Gary Lineker, a klub korábbi válogatott játékosa.

Nagyon meghatódtam, lélegezni is alig bírok

– mondta az 55 éves sportember, aki 1978 és 1985 között volt a klub futballistája.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik