Hungarian Prime Minister Viktor Orban addresses media after meeting with former German Chancellor Helmut Kohl (unpictured) at his home in Oggersheim near Ludwigshafen, Germany, on April 19, 2016.
Former German Chancellor Helmut Kohl has warned that Europe can't become "a new home" for millions of migrants, in a veiled criticism of incumbent Angela Merkel's liberal asylum policies. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Foci

Orbán Viktor: nem vagyok klubsoviniszta

Mandják Géza
Mandják Géza

újságíró. 2016. 04. 30. 13:42

Korábban a témában:

Magyarország miniszterelnöke a Puskás Akadémia honlapján fejtette ki véleményét csapata helyzetével kapcsolatban. Ha a Vasas megveri Dunaújvárosban az MTK-t a Puskás biztosan kiesik az élvonalból. A sors fintora, hogy az együttes éppen a Budapest Honvéd ellen vívja a bennmaradásról döntő mérkőzését az utolsó fordulóban.

Mint minden szurkoló, én is élek-halok a klubomért, de nem vagyok klubsoviniszta. Ezért megértem a Honvéd-szurkolók velünk szembeni különleges ellenérzéseit a Puskás név miatt.

Orbán Viktor a csapatot övező ellenszenvről is nyilatkozott:

A Puskás Akadémiát mégiscsak én alapítottam, és bár az első csapat és az Akadémia működtetésében nem veszek részt, a futballszerető közvélemény hozzám köti a klubot. Ezért a velem szembeni politikai rokonszenv és ellenszenv óhatatlanul átáramlik a csapatra is.

Az akadémia alapítója nyilatkozott a Bernd Storck és a csapat közti nézeteltérésről is:

Mi egy kis klub vagyunk, ezért számunkra megtiszteltetés, ha egy szövetségi kapitány egyáltalán tudomást szerez a létezésünkről. Személyesen jól ismerem őt, mindig is érdekelt a véleménye, és nagyon remélem, hogy lesz okunk még őt győztes meccsek után levegőbe hajigálni. De az is igaz, hogy a csapataink sikeréért és sikertelenségéért az edzőink viselik a kizárólagos felelősséget, így a csapatösszeállítás is rájuk tartozik. Bízom benne, hogy ezen intermezzo ellenére a kapitány és akadémiánk jó szakmai együttműködése töretlen marad.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.