Élő Foci

BL-elődöntő: kikapott a Bayern Madridban

Egy korai gól döntött.

Szerda este találkozott a Atlético Madrid és a Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Két stílus csapott össze a spanyol fővárosban, végül a védekezés diadalmaskodott. Korán előnybe került Diego Simeone csapata, Saúl Niguez szinte mindenkit kicselezett a 11. percben, majd gyönyörű mozdulattal csavart a jobb alsóba (1-0).

Az első félidőben nem igazán ment a játék a bajoroknak, Oblaknak szinte semmi dolga nem volt az első 45 percben. A fordulást követően nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét a Bayern, Alaba bombája után már verve volt a kapus, de a léc kisegítette őt. Vidal is egy életerős lövéssel próbálkozott, de a szlovén akkor is a helyén volt.

Mégis az Atlético állt közelebb a második gól megszerzéséhez. Egy kontra után Fernando Torres külsővel a kapufára csavart, majd a kipattanót Koke Neuer kezébe lőtte.

Igazi ziccere nem volt a német csapatnak, látszott, hogy ez a játékstílus nem ízlik nekik. A továbbjutás még közel sem dőlt el, a visszavágóra jövő hét kedden kerül sor Münchenben.

Eredmény – Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés

Atlético Madrid – Bayern München 1-0 (1-0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion. V: Clattenburg (angol)

Atlético: Oblak – Juanfran, Giménez, Savic, Filipe Luís – Saúl (Thomas 85.), Gabi, Augusto Fernández, Koke – Griezmann, F. Torres

Bayern: Neuer – Lahm, J. Martínez, Alaba, Bernat (Benatia 77.) – Thiago Alcántara (Müller 70.), X. Alonso, Vidal – Coman (Ribéry 64.), Lewandowski, Douglas Costa

Gólszerző: Saúl (11.)

Sárga lap: Saúl (85.) ill. Douglas Costa (40.), Benatia (82.), Neuer (82.), Vidal (89.)

 

Nincs kibékülve Fortunával a Bayern

Alaba az imént ugye a lécet találta el, ez már a 18. alkalom volt az elmúlt három szezonban, hogy a müncheniek a kapufát/lécet trafálták telibe. Ez a legtöbb ez idő alatt egy csapattól.

Simeone-varázslat

Amióta Diego Simeone az Atlético Madrid vezetőedzője, azóta 17 hazai BL-meccsen mindössze két (2!) gólt kaptak a Matracosok az első félidőben.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

 

Olvasói sztorik