Foci

Csank Jánost kirúgták

A frappáns válaszok királyának kitelt az ideje Zalaegerszegen. Holott a csapat pillanatnyilag az NB2 egyik feljutója.

Ki érti ezt a magyar labdarúgást? Adott egy hetvenedik életévét taposó, sokat megélt, tapasztalt mester, aki korát meghazudtoló vitalitással bír. Nem látszik rajta a kor. Ráadásul bárhol van, magyar szinten eredményes is. Legutóbb, amióta kinevezték, egészen pontosan tíz hónapja a szebb napokat is megélt zalaegerszegi szurkolók abban reménykednek, hogy Egerszegen jövőre újra láthatják a Fradi és az Újpestet.

A kék-fehérek remek őszt produkáltak és pillanatnyi helyzet szerint a már biztos feljutónak tűnő, 56 pontos Gyirmót FC mögött 42 ponttal az NB2-es tabella második, szintén NB1-et jelentő helyén állnak. Minden rózsaszín, Csank is jól érzi magát, ráadásul a Zalai-dombság erdői telis-tele vannak jobbnál jobb vadászhelyekkel, így a mester hobbiját sem kell mellőzze – gondolná az ember.

Erre tessék, itt a meglepő hír: hétfőn kiadták Csank János mesteredző útját, mondván, a tavaszi produkciót és a legutóbbi zakót – a 12. helyen álló Szolnoktól kaptak ki 3-1-re – már nem tolerálja a vezetés.

Megválunk Csank Mestertől, akinek ezúton is szeretnénk megköszönni az elmúlt 10 havi munkáját, amivel az elmúlt évekhez képest óriási előrelépést tettünk a felnőtt csapatunk és a stábjának a kialakításában, összehasonlíthatatlan a csapatunk a 2015 nyári állapotához képest, természetesen pozitív irányban és ebben a legnagyobb szerepe a MESTERNEK volt. Úgy éreztük, hogy kissé megakadtunk a jelenlegi szinten, ahonnan ebben a félszezonban egyenlőre nem igazán sikerült tovább lépni a csapatnak a játékát és mentalitását illetően sem, ennek a megrekedt állapotnak a kimozdítását szeretnénk bármi áron elérni.

– áll többek közt a klub hivatalos közleményében. Csank mestert nyilván nem vigasztalja, hogy a szintén egykori NB1-es kollégát, Artner Tamást pedig Ajkáról küldték el a bajnokság vége előtt hat fordulóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik