Foci

Átgázolt Albánián a női fociválogatott

Vágó Fanny egy félidő alatt négy gólt szerzett.

A júniusi Törökország elleni Eb-selejtező jegyében kedden Albánia ellen lépett pályára a női labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen. A Gyirmóton rendezett összecsapáson a légiósok jelentős része nem tudott részt venni, őket fiatalok pótolták.

Már öt perc után megszerezték a vezetést a mieink, a megítélt büntetőt Vágó Fanny váltotta gólra (1-0). A 16. percben ismét tizenegyest kapott a magyar együttes, Vágó ezúttal sem hibázott (2-0). Maradtak támadásban a lányok, meglett Vágó mesterhármasa (3-0), aki a 38. percben a harmadik büntetőjét már nem tudta értékesíteni. Viszont még a félidő vége előtt javította hibáját, egy jobb oldali szabadrúgást követően három méterről továbbított a kapu jobb oldalába (4-0).

A második félidőben nem sokat változott a mérkőzés képe, a magyar válogatott végig dominálni tudott, és egymás után alakította ki helyzeteit. Az 50. percben egy szöglet utáni kavarodásban Rácz Zsófia csapott le a labdára, és lőtt a kapuba (5-0), a 78. percben pedig Rácz jó passzát követően Kaján Zsanett előzte meg védőjét, és passzolt hét méterről a jobb alsó sarokba (6-0).

A mérkőzés elérte a célját, hiszen gyakorolni tudtuk az előre való játékot és a támadásbefejezéseket, bízom benne, hogy nem lőttük el az összes puskaport a törökök elleni Eb-selejtező előtt. Addig még lesz egy felkészülési mérkőzésünk a bosnyákok ellen, amelyen lehetőségünk lesz javítani azokat a hibákat, amelyeket ezen a mérkőzésen még elkövettünk. A törökök ellen gyorsabb, komolyabb ritmusú mérkőzést fogunk vívni, kevesebb helyzetünk lesz, de bízom benne, hogy a maihoz hasonló játékkal tudunk majd előrukkolni

– fogalmazott a mérkőzés után Markó Edina szövetségi kapitány az mlsz.hu oldalon.

Eredmény – Női labdarúgás, felkészülési mérkőzés

Magyarország-Albánia 6-0 (4-0)

Magyarország: Bíró Barbara – Papp Dóra, Szeitl Szilvia, Tálosi Szabina (Németh Hanna, 69.), Pinczi Anita (Nagypál Fatima, 63.)- Hummel-Smucer Angéla (Fenyvesi Evelin, 46.), Rácz Zsófia – Mosdóczi Evelin (Diószegi Fanni, 46.), Vágó Fanny (Kocsán Petra, 69.), Kaján Zsanett – Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 63.)

G.: Vágó (4), Rácz, Kaján

Ajánlott videó

Olvasói sztorik