Foci

NB I: az Újpest a forduló nagy vesztese

DVSC-TEVA – Újpest FC 1-0 (0-0)

Debrecen, 3274 néző, v: Vad II

 

gólszerző: Tisza (82.)

 

sárga lap: Máté P. (23.), Bódi (43.), illetve Litauszki (85.)

 

DVSC: Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Máté P., Korhut – Bódi (Tisza, 75.), Varga J., Szakály P. (Lázár P., 15.), Horváth Zs. (Djelmic, 31.) – Takács T., Holman

 

Újpest: Balajcza – Heris, Kecskés A., Litauszki, Mohl – Filkor (Sankovic, 73.), Cseke, K. Hazard, Windecker, Andric (Diarra, 57.) – Lencse (Kabát, 67.)

Unalmas, szinte eseménytelen első félidőt produkáltak a csapatok, amelyek közül a hazaiak csak nagyon lassan lendültek játékba. A Debrecen a 30. perc után élénkült meg, addig inkább az Újpestről szólt a mérkőzés. A kapu ugyanakkor egyik oldalon sem forgott komolyan veszélyben, így gól nélküli állással vonultak el a szünetre a felek.

A fordulás után kiegyenlített volt a csata, egy-egy lehetőség adódott a hazaiak és a vendégek előtt is, de a hajrá kezdetén úgy tűnt, pontosztozkodással zárul az összecsapás. A 82. percben azonban egy ritkán látható potyagóllal megszerezte a vezetést a DVSC, amely a hátralévő rövid időben megőrizte az ajándékba kapott előnyt, s így otthon tartotta a három pontot.

Paksi FC-Videoton FC 0-1 (0-0)

Paks, 850 néző, v.: Szabó Zs.

 

gólszerző: Vinícius (69.)

 

sárga lap: Bartha (40.), Gévay (41.), Kulcsár (53.), illetve Suljic (20.), Simon Á, (28.), Oliveira (36.)

 

Paksi FC: Székely Gy. – Kulcsár D. Lenzsér (Rodenbücher, a szünetben), Gévay, Szabó J. – Szakály D., Koltai (Balázs, 79.), Papp K., Bertus, Bartha – Hahn

 

Videoton FC: Danilovic – Nego, Vinícius, Juhász R., Stopira – Simon Á., Géresi (Soumah, 83.) – Oliveira, Haraszti (Szolnoki, 59.), Suljic – Tischler (Heffler T., 65.)

Az első félidőben rendkívül pontatlanul játszottak a csapatok és sok volt a szabálytalanság is, így Szabó Zsolt játékvezetőnek többször kellett a zsebéhez nyúlnia. Komoly helyzetet nem láthatott a közönség az első negyvenöt percben.

A fordulást követően két nagy lehetőséget puskázott el a hazai csapat, előbb Kulcsár csukafejese, majd Hahn lövése nem sokkal kerülte el a jobb alsó sarkot. Nem sokkal később, a játék képe alapján kissé váratlanul a Videoton egy szöglet után megszerezte a vezetést. A paksiak mindent egy lapra feltéve hajtottak az egyenlítésért, a fehérváriak visszahúzódtak a hajrában és magabiztosan őrizték meg egygólos előnyüket.

A Tolna megyei csapatnak a szombati volt története 300. élvonalbeli összecsapása. A fehérváriak öt év elteltével tudták elhozni a három pontot Paksról.

Puskás Akadémia-Békéscsaba 1912 Előre 0-1 (0-1)

Felcsút, 1324 néző, v.: Solymosi

 

gólszerző: Vaskó (4.)

 

sárga lap: Castillion (16.), Ljopa (52.), Fiola (68.), illetve Fabio (43.), Punosevac (66.), Calvente (82.)

 

Puskás Akadémia: Pajovic – Pauljevic, Tar, Fiola, Forró (Nagy Zs., a szünetben) – Márkvárt, Zsidai (Bacelic-Grgic, a szünetben), Csurko (Mészáros, 81.), Zsótér – Ljopa, Castillion

 

Békéscsaba: Poleksic – Bényei, Vaskó, Damjanovic, Fabio – Calvente (Takács P., 90.), Spitzmüller (Fehér Zs., 91.), Piermayr, Laczkó – Paukner (Viczián, 62.), Punosevac

A vendégek egy pontrúgást követően Vaskó fejesgóljával rögtön a meccs elején vezetéshez jutottak. A gól “megfogta” a hazai csapatot, így ezt követően is a Békéscsaba futballozott veszélyesebben, de a játékrész derekán a felcsútiak átvették az irányítást. A szünet előtt visszaesett az iram és a Puskás Akadémia csak meddő fölényben futballozott, helyzetek nélkül.

A folytatásban sem forogtak veszélyben a kapuk, a lila-fehérek így biztosan őrizték minimális előnyüket. A hazaiak az idő múlásával sem tudták fokozni a nyomást, sőt a vendégek gyors ellentámadásai több veszélyt hordoztak magukban. A Puskás Akadémia az egész mérkőzésen tanácstalan volt a békéscsabai kapu előtt, így nem sikerült egyenlítenie.

A lila-fehérek az idényben harmadszor is legyőzték a felcsútiakat, akiket mostani sikerükkel pontszámban utolértek és több győzelmükkel meg is előztek, azaz elmozdultak a sereghajtó pozícióból.

Budapest Honvéd – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-1 (0-0)

Bozsik-stadion, 1500 néző, v.: Szőts

 

gólszerző: Iszlai (11-esből, 65.)

 

sárga lap: Botka (31.), illetve Halmosi (40.), Bosnjak (52.),

 

kiállítva: Botka (64.)

 

Honvéd: Horváth A. – Botka, Lovric, Bobál D., Kamber, Baráth – Hidi (Ikenne-King, 61.), Nagy G., Vasiljevic (Vernes, 68.) – Holender, Youla (Prosser, 75.)

 

Haladás: Király – Schimmer, Iszlai, Jánvári, Bosnjak (Angyal, 69.) – T. Wils, Kovács L., Németh M. (Medgyes, 77.) – Gaál (Popin, 89.), Williams, Halmosi

A középpályát a házigazda kispestiek uralták az első félidőben, leginkább Holender és Botka játszott veszélyesen. A szombathelyiek is vezettek gyors akciókat, így kiegyenlített volt a játék, gólt azonban a szünetig egyik fél sem szerzett.

A második félidő elején Holender büntetőjét Király Gábor kivédte, majd a Haladás is tizenegyeshez jutott, amit Iszlai Bence gólra váltott. Botka Endre piros lapja miatt emberhátrányba is kerültek a fővárosiak, ennek ellenére a hátralévő időben több lehetőségük is adódott az egyenlítésre, ám egyikkel sem tudtak élni.

Vasas FC-Diósgyőri VTK 1-3 (0-1)

Illovszky-stadion, 1500 néző, v.: Erdős

 

gólszerzők: Ferenczi (80.), illetve Egerszegi (19., 63.), Elek (48.)

 

kiállítva: Tamás M. (37.)

 

Vasas: Hermány – Szivacski (Ferenczi, a szünetben), Korcsmár, Debreceni, Hangya (Preklet, 34.) – Vida, Berecz (Novák, 69.), Ristevski – Ádám M., Müller, Remili

 

Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – Egerszegi – Bognár I. (James, 42.), Koman, Elek Á. (Kovács G., 51.), Barczi (Novothny, 74.) – Bacsa

Többet birtokolta a labdát a Diósgyőr a mérkőzés elején, helyzeteket is kialakított, ezek egyikéből pedig megszerezte a vezetést. Fél óra elteltével némileg magára talált a Vasas, ezzel együtt emberelőnybe kerülve sem tudta nyomás alatt tartani az ellenfelét.

A szünet után is hasonló volt a helyzet, a különbség pedig előbb két, majd háromgólosra nőtt. 0-3 után is többször veszélyeztetett a DVTK, de végül a bennmaradásért küzdő hazai csapat szerezte a találkozó utolsó gólját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik