Foci

BL-sorsolás: az elődöntő újonca a tízszeres győztes ellen

BL-sorsolás (Array)
BL-sorsolás (Array)
A svájci Nyonban péntek fél 12-től a golyók voltak a főszereplők, kisorsolták ugyanis a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének párosításait.
A sorsolásokat korábban Gianni Infantino bonyolította le, aki – immár a FIFA elnökeként – mostanság inkább azzal van elfoglalva, hogy cáfolja az ellene felhozott vádakat a Panama-botrány ügyében. De a lényeg:

Bajnokok Ligája, elődöntő, párosítások:

Manchester City – Real Madrid
Atlético Madrid – Bayern München

Az elődöntő első mérkőzéseit április 26-án és 27-én a visszavágókat egy héttel később, május 3-án és 4-án rendezik. 
A döntőnek a milánói San Siro stadion ad otthont május 28-án.

Érdekes módon a legjobb négy teljes mezőnye 3-2-es összesítéssel abszolválta a negyeddöntőt, a Real Madridnak volt talán a legnehezebb dolga, a Galaktikusok 2-0-s odavágót követően fordítottak a Wolfsburg ellen.

A Manchester City elleni örökmérlegen nincs mit megfordítani, hiszen ebben a tekintetben a Real áll jobban. 2012-ben a csoportkörben találkozott a két csapat, a Santiago Bernabéu stadionban 3-2-re nyert spanyol együttes, Angliában pedig 1-1-es döntetlent játszottak.

Az Atlético Madrid és a Bayern München negyvenkét év után találkozik ismét a nemzetközi porondon. 1974-ben a Bajnokok Európa-kupájában két döntőt is vívtak egymással. Az első mérkőzés 1-1-es döntetlennel ért véget, így jöhetett az újrajátszás, melyen már magabiztosan nyertek a németek, 4-0-ra. Uli Höness és Gerd Müller is duplázni tudott azon az ominózus mérkőzésen.

A Real Madrid és a Bayern München tavaly éppen a döntő kapujában pottyant ki a BL-ből. Előbbi a Juventus, utóbbi pedig a Barcelona ellen. Az Atlético 2014-ben a Chelsea ellen jutott a fináléba, a Manchester City pedig idén debütál a sorozat ezen szakaszában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik