Foci

A Tatabánya kirúgta Diego Maradona korábbi csapattársát

Nem tudott maradandót alkotni a csapattal.

Az NB III Nyugati csoportjában 25 fordulót követően kilencedik helyen álló Tatabánya menesztette Giordano Bruno vezetőedzőt. Bruno nagy névnek számított az olasz labdarúgásban, volt a Serie A gólkirálya, összesen 13 alkalommal szerepelt a válogatottban. Meghatározó tagja volt annak a Napolinak, amely 1987-ben első bajnoki aranyát nyerte meg, a Ma-Gi-Ca trió (Maradona-Giordano-Careca) azóta is legendás a dél-olaszországi városban – írja a csakfoci.hu.

Az 59 éves szakember 2015 szeptemberben vette át a nagymúltú és egyébként olasz tulajdonban lévő gárda irányítását. Csapatával csak 34 pontot szerzett, és nem egyszer tizenegy légióssal a kezdőcsapatban állt fel a bajnoki mérkőzésre.

A klub közleményben jelentette be a szakítást:

A Tatabánya FC Kft. vezetése ez úton tájékoztatja szimpatizánsait és a sajtó képviselőit, hogy klub hosszú távú céljait szem előtt tartva a mai napon felbontotta Giordano Bruno szerződését. A Tatabánya FC Kft. vezetősége köszönetét fejezi ki a szakembernek a szezon során elvégzett munkájáért és további sok sikert kíván pályafutásához. A klub a szakmai stáb új összetételét hamarosan nyilvánosságra hozza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik