Foci

BL: Igen, teljesen jogosan reklamált büntetőt a Barcelona

Szerdán véget ért a dal a Barcelona számára a Bajnokok Ligájában. A katalánok a múlt heti odavágón 2-1-re nyertek az Atlético Madrid ellen, ezúttal azonban meglehetősen passzívak voltak, csak a második játékrészre pörögtek fel, gólt azonban nem tudtak szerezni, miközben a túloldalon Griezmann duplázott. A Matracosok 2-0-ra nyertek és 3-2-vel jutottak tovább, teljesen megérdemelten.

Ugyanakkor nem szabad elmenni a tény mellett, hogy Nicola Rizzoli játékvezető hibát hibára halmozott a találkozó végén.

Az olasz sípmester addig egész jól ténykedett, ám két erősen vitatott ítélete is volt a lefújás előtt. A legnagyobb visszhangot kiváltó a 91. percben történt, amikor Gabi kezezése miatt csak szabadrúgást ítélt a Barcelonának, miközben tizenegyest kellett volna. Ha azt megkapja a Barca és belövik (idén ez ugye nem teljesen egyértelmű), akkor hosszabbítás következett volna, így azonban Messi fölé lőtte a pontrúgást, a Barca utolsó esélye is elszállt.

Itt bizony elmaradt a büntető:

Meg kell jegyezni azonban, hogy pár perccel korábban, amikor az Atlético Madrid jutott tizenegyeshez, akkor Iniestát ki kellett volna állítani, szándékosan ütött bele kézzel a labdába gólhelyzetben, az ilyenért ki szokták állítani az embert. Mindez pedig azért érdekes, mert Gabi kezezésénél épp ő lőtte kapura a labdát.

Hasonlóért nem egyszer és nem kétszer láttunk már azonnali piros lapot:

Ezen a két ítéleten vélhetően még napokig fog rugózni a közvélemény, de a tényt azért rögzítsük: mivel a Barcelona kiesett, így idén sem lesz címvédés a Bajnokok Ligájában.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Atlético Madrid (spanyol) – FC Barelona (spanyol) 2-0 (1-0)

Gólszerző: Griezmann (36., 88. – 11-esből)

Továbbjutott: az Atlético, 3-2-vel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik