Foci

Szenzáció: kiesett a Barcelona a BL-ből

Nem nyert, de továbbjutott a Bayern München.

Szerda este rendezték a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó két negyeddöntőjének visszavágóját. Az odavágón az FC Barcelona hazai pályán, hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte az Atlético Madrid csapatát. A Matracosok aktívan kezdték a második mérkőzést, tíz perc alatt háromszor is veszélyeztettek. Előbb Gabi lőtt fölé, majd Carrasco lövését és Griezmann fejesét fogta ter Stegen.

Simeone csapata szokásához híven nagyon agresszívan játszott, a Barca alig tudott helyzetbe kerülni. Az Atlético erőfeszítése a 36. percben eredményezett gólt. Saul külsővel parádésan tekerte Griezmann fejére a labdát, a francia támadó pedig a rövid sarokba fejelt (1-0).

A fordulást követően aztán gyorsan megduplázhatta volna előnyét a madridi gárda. Az 53. percben egy szöglet után Saul fejese a keresztlécről pattant ki, a német hálóőr már verve volt. Egy óra játék után szépen lassan átvette az irányítást a Barca, egyre jobban a kapujuk elé szögezték a hazaiakat. Simeone együttese a kontrákra épített, egy hasonló szituáció után Griezmann ki híján újabb gólt szerzett.

A két csapat múltját ismerve nem kis dolog, hogy a mérkőzés első sárga lapját a 69. percben osztotta ki a játékvezető. Gabi lerántásért kapott lapot, pár perccel később Suárez követte őt ebben a tekintetben. A katalánok nagyon nyomtak, majd egy kontra után Iniesta kezezett a tizenhatoson belül, így jöhetett a büntető.

Griezmann lövésébe még beleért ter Stegen, de kiütni nem tudta (2-0). A franciának ez volt a harmadik tizenegyese a szezonban, a második lőtte be.

A ráadás első percében Gabi is kézzel ért a labdába a büntetőterületen belül, de Rizzoli csak szabadrúgást ítélt. Messi állt a labda mögé, de nem talált kaput.

A Barcelona veresége azt jelenti, hogy a katalánok kiestek a BL-ből. A Bajnokok Ligája történetében még sohasem volt címvédés, most sem lesz.

A nap másik mérkőzésén a Bayern München utazott a Benfica otthonába. A bajorok egy korai góllal nyerték meg az első mérkőzést, majd a lisszaboni találkozón teljesen váratlanul kerültek hátrányba. A 27. percben Eliseu beadására nagyon rosszul jött ki Neuer, Jimenez pedig a kapuba bólintott (1-0).

Sokáig nem örülhettek a portugálok, az első összecsapáson győztes gólt szerző Vidal egalizálni tudott a 38. percben (1-1). A chilei középpályás egy kapus által kiütött labdát bombázott a hálóba.

Guardiola csapata a második félidő elején eldöntötte a továbbjutás sorsát. Egy sarokrúgást követően Müller lőtt közelről a kapuba Martinez lefejelt labdája után (1-2).

A Benfica nem adta fel, pedig a továbbjutás kiharcolására vajmi kevés esélye volt az elődöntőbe kerülésre. A 76. percben a csereként pályára lépő Talisca egyenlíteni tudott (2-2). A brazil futballista parádés gólt csavart szabadrúgásból a rövid felsőbe.

A Bayern a döntetlen ellenére is továbbment, így kialakult a legjobb négy mezőnye. Az elődöntő sorsolását pénteken tartják, ahol az Atlético Madrid, a Bayern München, a Real Madrid és a Manchester City izgulhat.

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

Atlético Madrid – FC Barcelona 2-0 (1-0)
Gólszerző: Griezmann (36., 88. – büntetőből))
Továbbjutott: az Atlético Madrid, 3-2-es összesítéssel

Benfica – Bayern München 2-2 (1-1)
Gólszerző: Jimenez (27.), Talisca (76.) ill. Vidal (38.), Müller (52.)
Továbbjutott: a Bayern München, 3-2-es összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik