Foci

Csak Simeonénak sikerült a Barcelona ellen, most újra megcsinálná

Óriási meglepetésre készül az Atlético Madrid. Az est másik mérkőzésén a Benfica is világszenzációt szolgáltatna, ha kiejtené a Bayernt.

Az odavágón Fernando Torres szerzett vezetést az Atlético Madridnak, viszont közvetve nagyban hozzájárult csapata vereségéhez. Második sárgával kiállíttatta magát a 35. percben, a Barcelona pedig köszönte szépen, a második félidőben Luis Suárez duplájával fordított (2-1).

Konok, szívós, kitartó és legyőzi a nehézségeket. Számomra ilyen egy ideális játékos, ezek az erények jellemzik az Atlético-család tagjait. Tudjuk, hogy vannak nálunk jobb csapatok, de azzal is tisztában vagyunk, hogy képesek vagyunk legyőzni a Barcelonát.

– lelkendezett Diego Simeone pedig nem őrizhet sok pozitív emléket a Luis Enrique elleni párharcokról. Az utolsó tizenkét bajnoki meccsből tízszer vereséget szenvedett a spanyol mester vezette Barcelonától és mindössze kétszer ért el döntetlent. De ez most a BL.

Ráadásul a katalánok pocsék formát futnak mostanság. A bajnokságban utóbbi két meccsüket elvesztették, az El Clásicón és a Real Sociedad ellen is kikaptak, előbbi mérkőzést ráadásul a Nou Camp stadionban játszották.

Ugyanúgy kezeljük ezt a meccset, mint bármelyik negyeddöntőt. Nem gondolnám, hogy ez lenne a szezonunk legfontosabb mérkőzése. Van egy kis előnyünk, de nyerni akarunk.

– fölényeskedett Enrique, aki a múltba révedve meríthet némi extra önbizalmat: a Barcelona eddig negyvenszer szerzett vezetést a nemzetközi porond aktuális odavágóján, és csupán kétszer fordult elő, hogy előnyről kiesett.

Simeone arcát az optimizmus szele a nem is olyan távoli múltból simogathatja: egyszer már megtalálta a kulcsot a Barcelona ellen a BL-ben, 2014-ben éppen a negyeddöntőben ejtette ki csapatával a gránátvörös-kékeket. Ez azt is jelenti, hogy az utóbbi nyolc évet figyelembe véve a „Matracosok” az egyetlen csapat a BL-ben, mely megállította a Barcát a legjobb nyolc között.

Megkísérli az elképzelhetetlent a Benfica

Két perc sem telt el a rendes játékidőből és máris örülhettek a biztos hazaira győzelemre fogadók. Juan Bernat tekert középre Arturo Vidal pedig köszönte szépen és befejelte a labdát a kapuba. A végeredmény is ez maradt, 1:0-ra nyert a Bayern.

Az odavágón korán kapitulált tehát a portugál védelem, Rui Vitória, a Benfica edzője így elsősorban a hátsó alakzat stabilitását hangsúlyozta:

Nagyon jól kell védekeznünk, hiszen a világ legjobb csapata ellen játszunk majd. Ők a sorozat favoritjai, így óriási szükségünk lesz majd a szurkolóinkra.

-hízelgett a Bayernnek Vitória, aki csapata jó hazai mérlegében bízhat. Négy mérkőzésből eddig háromszor nyerni tudott a Benfica a Bajnokok Ligája mostani kiírásában, csupán az Atlético tudott nyerni 2-1-re az Estádio da Luzban.

A Juventus elleni hosszabbításban Thiago Alcántara jelentette a fényt az alagút végén, a nyolcaddöntőben ő szerezte a Bayern első gólját a hosszabbításban. A visszavágón is gólra éhesen játszhat, kíváncsian várjuk ezúttal is csak csereként beállva számít-e rá Josep Guardiola.

Az a legfontosabb, hogy minél többet birtokoljuk a labdát. Agresszívan kell játszanunk, hiszen az a célunk, hogy ötödször zsinórban bejussunk a Bajnokok Ligája elődöntőjébe. Igaz, hogy nyertünk hazai pályán, de úgy fogunk kifutni a pályára, mintha 0-0 lenne összesítésben az állás.

– mondta Thiago.

Készen állunk a mérkőzésre. Igaz, hogy sok sérültje van a Benficának, de mi is küzdöttünk hasonló problémákkal korábban.

– nyilatkozta eltökélten Josep Guardiola..

A Bayern az 1:0-s előny mellett abban is bízhat, hogy eddig háromszor találkozott a Benfica ellen az egyenes kieséses rendszerben és nem elég, hogy eddig mindig továbbjutott, a portugál skalpot követően mindannyiszor a döntőig meneteltek.

Ehhez azért a már továbbjutó Manchester Citynek és a Real Madridnak, illetve a Barcának, vagy az Atléticonak is lesz egy két szava. Ha összejön a továbbjutás a Bayernnek, pénteken már a kedvező sorsolás miatt izgulhatnak. Már ha létezik ilyen egy BL-elődöntőben.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

20.45: Benfica – Bayern München
Az első mérkőzésen: 0–1
20.45: Atlético Madrid – Barcelona
Az első mérkőzésen: 1–2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik