Foci

Az angol tizedik vonalban brutál nagy gólokat lőnek

Ok, ok, tudjuk, Puskás-díjat azért nem kaphat, mert azt csak első osztályú bajnokságban szerzett találattal lehet kiérdemelni, de Warren Byrne találata ettől még meseszép.

A South Shield FC, 38 forduló után az angol tizedik vonal, az Ebac Northern League második divízióját vezeti 95 ponttal. Warren Byrne itt, ebben az észak-keleti angol kisváros csapatában kergeti a labdát. 34 éves és kissé pocakos már, de ez egyáltalán nem zavarja abban, hogy a szombati találkozón akkora gólt ragasszon a Tow Law Town hálójába, amit azóta is emlegetnek.

A meccset 3-0-ra nyerték a hazaiak és Byrne minden bizonnyal emlékezetes délután szerzett magának, amikor az ellenfél védője által kifejelt labdát, nagyjából a kaputól 18 méterre légstoppal, jobbal levette, még mindig a levegőben átemelte a baljára, majd tanítani való, félfordulatos mozdulattal, irtózatos erővel a kapu bal oldalába bikázta.

A klub eddig szerény nézőszámmal büszkélkedő YouTube oldalát ellepték a nézők. Két nap alatt több mint százezren nézték meg a videót. Mondjuk ezen nem csodálkozunk, mert ha a jó Byrne ezt a találatot a Premier League-ben szerzi, egészen biztosan nevezik a Puskás-díjra.

A 34 éves csatár remek formában van idén, 39 meccsen 29 találatot jegyez és ezt a gólját a magyar -mennyei- megyei bajnokságok királya, Németh “Mindenképp baszd rá Szasza” Szabolcs is megirigyelné.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik