Foci

BL: gazdagok csatája Párizsban, a Realnak nem okozhat gondot a Wolfsburg

Két arab tulajdonú gazdag klub csapata találkozik szerdán Párizsban a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, amikor a PSG vendége a Manchester City lesz.

Paris Saint-Germain-Manchester City

A francia együttes 2011 óta katari befektetőjének köszönhetően emelkedett a legnagyobb sztárklubok közé, míg angol ellenfelét már nyolc éve pénzeli Manszúr sejk Abu-Dzabiból.

A hazai pálya előnyén túl mindenesetre inkább a Paris Saint-Germain mellett szól, hogy az együttes már márciusban megnyerte a francia bajnokságot, így teljes mértékben a BL-re összpontosíthat, míg a Manchester – amely jelenleg negyedik a Premier League tabelláján – javában a dobogós helyért küzd. A PSG ráadásul “angolszakértővé” válhatott az elmúlt időszakban, hiszen a 16 közé kerülésért egy másik szigetországi együttest, az angol bajnoki címvédő Chelsea-t búcsúztatta el a BL-től.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Az angol együttes francia középpályása, Samir Nasri úgy véli, hogy a Citynek kisebb az esélye a továbbjutásra. Nyilatkozata szerint a párizsi csapat a favoritja a párviadalnak.

A PSG tapasztaltabb csapat nálunk

– jelentette ki a londoni Arsenal volt futballistája.

A City hatóerejét kétségtelenül gyengíti, hogy alapemberei közül – a csapatkapitány Vincent Kompanyn kívül – a szerdai meccsen valószínűleg nem léphet pályára a középpályás Yaya Touré és nem védhet a kapus Joe Hart sem.

Ugyanakkor a PSG-nél sincs mindenki bevetésre kész állapotban, így hiányozni fog sérülés miatt a középpályás Marco Verratti, viszont a sokadik virágzását élő sztárcsatár, Zlatan Ibrahimovic mellett újfent rendelkezésre áll az irányításban és támadójátékban is jeleskedő Angel Di María.    

Wolfsburg-Real Madrid

 

A szerdai másik negyeddöntős párban, a Real Madrid és a Wolfsburg első meccsén már a németországi nyitányon előnyre tehet szert a spanyol királyi gárda, bár a Bundesliga erős középcsapatának számító, jelenleg nyolcadik házigazda meglepetéssel is szolgálhat.

Real Madrid's French headcoach Zinedine Zidane gestures during a press conference at the Volkswagen Arena on the eve of the UEFA Champions League quarter-final, first-leg football match between VfL Wolfsburg and Real Madrid on April 5, 2016 in Wolfsburg, central Germany.  / AFP PHOTO / Ronny Hartmann
Real Madrid’s French headcoach Zinedine Zidane gestures during a press conference at the Volkswagen Arena on the eve of the UEFA Champions League quarter-final, first-leg football match between VfL Wolfsburg and Real Madrid on April 5, 2016 in Wolfsburg, central Germany. / AFP PHOTO / Ronny Hartmann

 

A madridiak nyilván jó hangulatban várják a BL-fellépést, miután a hétvégi El Clásicón, a spanyol bajnokság csúcsrangadóján a katalán fővárosban nyertek az FC Barcelona ellen 2-1-re, ezzel együtt a szívós, harcos stílusú, hatékony védekezésre képes Wolfsburg borsot törhet a vendégek orra alá.

Külön ösztönzést adhat a hazaiaknak az a tény, hogy a  klub történetében először juthatnak be a legjobb nyolc közé a BL-ben, ha sikerrel veszik a labdarúgás európai elitsorozatát eddig tíz alkalommal megnyerő madridiak jelentette akadályt.

MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik