Foci

A Fradi már bajnokként ütötte ki a Paksot

A tolnaiak kétgólos hátrányból még visszajöttek, mégis üres kézzel távoztak.

A bajnoki cím hétvégi megszerzése után már tét nélkül lépett pályára a Ferencváros az OTP Bank Liga 29. fordulójában a Paks ellen. Ennek megfelelően felszabadultan kezdték a mérkőzést a hazaiak, Radó már a hetedik percben bevette Molnár kapuját (1-0).

A 18. percben Lamah még a kapufát találta el, de három perccel később már nem úszta meg a Paks. Hajnal éles szögből végzett el szabadrúgást, beadás helyett a kapuba lőtt, a labda pedig a felső sarokban kötött ki (2-0).

A 31. percben Szakály Dénes majdnem lemásolta Hajnalt, de akkor Fortuna még elpártolt tőle. Három minutummal később már nem, fejese utat talált a bal sarokba (2-1). Doll nem lehetett büszke védői helyezkedésére, nagyon lemaradtak az érkező játékosról.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az 58. percben tizenegyest reklamáltak vendégek, de a játékvezető sípja néma maradt. A 60. percben összejött a tolnaiak egyenlítése, Szakály után Hahn is fejjel volt eredményes (2-2).

Sokáig nem örülhettek a vendégek, a 66. percben Gyömbér 22 méterről kilőtte a jobb alsót (3-2). A középpályás nehéz időszakon van túl, nagyon sokat bajlódott sérüléssel. Egy percre rá megfogyatkozott a Paks, Balázs ütés miatt jutott a kiállítás sorsára.

Hét perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés, a menteni igyekvő Gévay a saját kapujába talált (4-2). A ráadásban Lamah állította be az 5-2-es végeredményt.

Eredmény – OTP Bank Liga, 29. forduló

Ferencváros – Paks 5-2 (2-1)
Gólszerző: Radó (7.), Hajnal (22.), Gyömbér (66.), Gévay (82. – öngól), Lamah (90+2.) ill. Szakály (34.), Hahn (60.)
Kiállítva: Balázs (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik