Foci

Kubatov Gábor 12 éve várt erre a napra

Hosszú utat jártunk be, de a kitűzött céloknak még csak a felénél járunk - fogalmazott a Fradi-elnöke.

A 24.hu hétfőn rendhagyó bajnoki köszöntővel kedveskedett a Ferencvárosnak, míg a M4 Sport hétfő esti, Sport7fő című műsorában Kubatov Gábor, az aktuális elnök és Thomas Doll vezetőedző mesélt a tervekről.

Öt év kellett, hogy a Fradit rendbe tegyük gazdaságilag és sportszakmailag is. Hosszú utat jártunk be, de a kitűzött céloknak még csak a felénél járunk. Magyar csapat vagyunk és mindig az volt az első lépésünk, hogy az utánpótlás-csapatainknál körbenéztünk, majd a többi magyar csapatnál, és csak végső esetben nyúltunk a külföldiekhez. Száz játékost figyelünk, vannak köztük nagyon értékes fiatalok, és vannak jó játékosok, sőt rendkívüliek is. Őket próbáljuk elhozni a Fradihoz

– fogalmazott Kubatov Gábor klubelnök, aki bevallása szerint 12 éve várt erre a napra.

Az FTC mérkőzéseit elsősorban a vénaszkenner, a tenyérlenyomatos beléptető rendszer miatt bojkottáló szurkolókkal kapcsolatban Kubatov úgy fogalmazott: ameddig van minimális esély a kiegyezésre, dolgozni fog érte, mert a csapatnak is szüksége van a remek hangulatra.

Thomas Doll vezetőedző kijelentette: nagyszerű szezont teljesítettek eddig a játékosai, de alázattal kell kezelniük az eredményt. A Bajnokok Ligája-csoportkörbe kerülést nagyon nehéz feladatnak tartja, mert “ott már kizárólag nagy csapatok szerepelnek, amelyek hihetetlen lehetőségekkel rendelkeznek”. A cél eléréséhez a német edző szerint is fontos, hogy jó igazolásokkal erősítsék meg a csapatot, mert “szükség van vérfrissítésre”. Hozzátette: már több játékossal is tárgyalnak, de neveket még nem mondott.

Az FTC a szombati, 28. fordulóban ugyan 2-1-re kikapott Debrecenben, de a további eredmények alakulásának köszönhetően vereségével is biztosította elsőségét az OTP Bank Ligában, és megszerezte 29. bajnoki címét.

A bajnokság április végén zárul. A Ferencvárosnak azok a futballistái, akik nem szerepelnek a nyári, franciaországi Európa-bajnokságon, négyhetes szabadságot kapnak, a felkészülés pedig június 8-án kezdődik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik