Foci

A Fradi puhul, az Újpest bekeményít

újpesti szurkolók (Array)
újpesti szurkolók (Array)
Hat lila-fehér szurkolót kitiltottak és nem csak a Megyeri úti stadionból. Közlemény.

Miközben a Ferencváros vezetése alkudozni kezdett a két éve távollétükkel tüntető ultrákkal, Újpesten éppen bekeményített a tulajdonos. Mondjuk meglehet azért, mert a főváros második legnagyobb, de jelen állás szerint leglelkesebb szurkolótáborának minden szusszanását nagyítóval figyeli az MLSZ,. A néhányszor felhangzó “szarházi MLSZ, buzi MLSZ rigmusnak köszönhetően a lilák épp annyi büntetést fizettek a 2015/16-os bajnokságban, mint a másik 11 NB1-es klub összesen.

Meglehet, a belga tulajdonosnak a lassan hét millióra rúgó bírságból lett elege, ezért közleményben tudatta, hat szurkolóját, hat hónaptól két évig terjedő időszakra kitiltotta sportrendezvényeiről.

Klubunk a Videoton, az MTK, a DVSC és a DVTK elleni mérkőzéseken tapasztalt rendbontásokkal kapcsolatban a mai nappal hat személyt zárt ki sportrendezvényeinkről.

Az Újpest FC szeretne köszönetet mondani mindazon szurkolóinak, akik a Szusza Ferenc Stadionban rendszeresen látogatják az NB I mérkőzéseit, és sportszerű szurkolással támogatják csapatunkat. Magatartásukkal és lelkes szurkolásukkal nemcsak a csapatot támogatják, hanem kérésünknek megfelelően szem előtt tartják a klub érdekeit is.

Ha szomorúan azt tapasztaljuk, hogy a pályán nem olyan eredmény születik, amelyre számítunk, érthető, hogy mindenki felfokozott érzelmi állapotba kerül. Ha olyan eredmény születik, amely előrelendíti együttesünket a tabellán, nem szégyelljük kiereszteni hangunkat, hiszen minden újpesti szíve-lelke a csapattal együtt dobog. Ez azonban nem jogosítja fel sem a hazai, sem a vendégszurkolókat arra, hogy olyan magatartást tanúsítsanak, amely a klub érdekeit sértheti.

A Videoton, az MTK, a DVSC és a DVTK elleni bajnoki mérkőzéseken tapasztalt rendbontásokkal kapcsolatban klubunk az alábbi határozatot hozta.

Az Újpest 1885 Futball Kft., mint a sportrendezvény szervezője, a sportról szóló 2004. évi I. törvényben (a továbbiakban: „Stv.”) meghatározott szervezőként, az Stv. 73. § (1) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva sportrendezvényen történő részvételből a mai nappal hat személyt zárt ki. A határozat részleteit illetően elmondható, hogy a kizárásra került személyek esetében az eltiltás alapjául szolgáló cselekmények a következőek voltak:

verbális incidens; valamint

a stadion berendezéseinek rongálása.

A határozat az eltiltott személyek esetében hat hónapban, illetve kettő évben határozta meg a kizárás időtartamát az elkövetők szabálysértő magatartásának súlyosságától függően. A kizárt személyek esetében az eltiltás minden, az Újpest FC által rendezett mérkőzésre és egyéb sportrendezvényekre kivétel nélkül érvényes.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik