Foci

Az évszázad üzletét köthetik a német válogatott gólvágójával

Paulo Sousa csapatánál most minden bizonnyal fogjuk a fejüket.

Mario Gomez jelenleg a török élvonalban a Besiktas csapatában légióskodik. A Fiorentina olyan megállapodást kötött a törökökkel, hogy a szezon végén ezer euróért elvihetik a tizenkét milliót érő futballistát. A törökök alighanem élnek majd vele, hiszen a játékos újra régi önmagát idézi a pályán.

A focus.de német hírlap megerősítette a szerződésben foglaltakat, miszerint a spanyol-német kettős állampolgárú játékos potom ezer euróért válthat klubot. Gomez 2013-ban szerződött Münchenből a Fiorentinához, ahol finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket és ebben még sérülései is hátráltatták. 3.5 millió euró kölcsönvételi díj ellenében a vb-bronz és eb-ezüstérmes támadót örömmel kölcsönadták a Besiktasnak és csak egy jelképes 1000 eurós kivásárlási árat rögzítettek benne.

Gomez egyébként parádés szezont fut. 34 tétmérkőzésen 16 gólt szerzett, így 19 találattal Samuel Eto’o és Hugo Rodallega előtt vezeti a góllövőlistát. Joachim Löw újra meghívta a válogatottba és az angolok elleni 3-2-re elveszített találkozón még be is talált.

A Besiktas hatalmasat kaszálhat az üzleten, ha jelképes összegért megveszi, majd később jó áron továbbértékesíti Gomez játékjogát igaz, a továbbadásból 35 százalékban a Fiorentina is részesülne.

Ha Mario Gomez úgy dönt áprilisban, hogy a Besiktasban folytatja, akkor csak 1000 eurót kell fizetnünk a firenzeieknek

– erősítette meg Ahmed Cebi, a török klub elnöke.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik