Foci

A Premier League-be igazolhat a fiatal magyar kapus

A 191 centiméter magas kapustehetség, Deczki Máté édesanyja a legnagyobb közösségi portálon tett közzé egy bejegyzést mely szerint a fia újra a Stoke City-nél járt tesztelésen, írja a dehir.hu. Az anyuka hétfőn három fényképet is posztolt a Loki mezében védő fiáról, a fotókhoz pedig azt írta: „Búcsú.”

Róka Géza, a DVSC klubigazgatója a regionális honlap megkeresésére elmondta:

„A játékosnak élő szerződése van Debrecenben, de a Stoke City valóban élénken érdeklődik iránta, így ha megfelelő mederben zajlanak a tárgyalások, a nyári átigazolási időszakban az angolok megszerezhetik a 16. életévét május elején betöltő kapus játékjogát.”

Róka hozzátette, természetesen kérnek átigazolási díjat Deczkiért, de ennek összegéről az egyeztetések jelenlegi szakaszában még nagyságrendileg sem kíván beszélni.

A dehir.hu megkereste a játékost képviselő Stars and Friends nemzetközi sportmenedzsment vállalatot is. Esterházy Mátyás játékosközvetítő elmondta, ,a Stoke City-nél nagyon tehetséges kapusnak tartják Deczki Mátét, és ragaszkodnak is hozzá. Hozzátette, jó úton haladnak a két klub közötti tárgyalások, így jó esély van rá, hogy a fiatal kapus nyártól a Stoke Citynél folytassa igen ígéretesnek tűnő karrierjét.

A 15 esztendős kapus novemberben a debreceniek felnőttcsapatában is bemutatkozhatott, egy Békéscsaba elleni edzőmérkőzés során. Deczki a Stoke City megfigyelőit először az U17-es válogatottban nyújtott teljesítményével győzte meg – azóta pedig már személyesen is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik