Foci

Nem tudott élni emberelőnyével az U21-es válogatott

Utánpótlás együttesünk 0-0-ás döntetlent ért el Izrael ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

A magyar válogatottnak volt miért visszavágnia riválisának, ősszel, Izraelben ellenfelünk 3-0-ra legyőzte Robert Kilin betegség tizedelte együttesét.

A mérkőzés első komolyabb helyzetét az izraeliek dolgozták ki a 32. percben, Perez közeli lövését azonban védte Nagy Gergely. A 40. percben egy bal oldali szöglet után Mervó Bence csúsztatta meg a labdát, a védők felszabadítottak a gólvonal előtt helyezkedő Lenzsér Bence elől. A szünet előtt újabb lehetőség adódott a mieink előtt, de ezúttal sem sikerült az izraeli kapuba találni – írja beszámolójában az mlsz.hu.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A fordulás után sem változott lényegesen a játék képe, kevés volt a lehetőség a kapuk előtt, a támadásainkba rendre hiba csúszott. A 63. percben Sallai Roland éles szögből leadott lövését védte üggyel-bajjal az izraeli kapus, majd egy szabadrúgást követően a csereként beállt Balogh Norbert elől tisztáztak az utolsó pillanatban a vendégek védői.

A 69. percben váratlan esélyhez jutottunk, az izraeliek középpályása, Gadi Kinda megkapta második sárgáját, az utolsó 20 percre emberelőnybe került a magyar válogatott.Az utolsó negyedórában ment előre becsülettel a magyar válogatott, de a támadásokban továbbra sem volt meg a kellő átütőerő, nem tudtuk megbontani a zárt izraeli védelmet.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

 

A 89. percben aztán a meccs legnagyobb helyzetét dolgozta ki a magyar válogatott: Zsótér Donát nagyszerűen ívelte a 16-oson belülre a labdát, Makrai Gábor abszolút ziccerben lőhetett kapura, de nem volt tökéletes a kivitelezés, az izraeli kapus védeni tudott.

A négyperces hosszabbítás végén még volt egy helyzetünk, de ebből sem lett gól, 0-0-ás döntetlennel zárult a találkozó.

A játékunk rendben volt, kellő számú helyzetet alakítottunk ki a mérkőzésen. A teljesítménnyel elégedett vagyok, a helyzetkihasználással és az eredménnyel azonban nem. Nagyon szoros a csoportunk, még van esélyünk a második hely megszerzésére, ehhez meg kell nyernünk a következő mérkőzésünket

– értékelt a lefújás után Robert Kilin szövetségi edző.

Eredmény – U21-es Eb-selejtező, 6. forduló:

Magyarország-Izrael 0-0

Magyarország: Nagy Gergely – Botka Endre, Lenzsér Bence, Bobál Dávid, Hangya Szilveszter – Vida Máté, Forgács Dávid – Gera Dániel (Zsótér Donát, 81.), Sallai Roland (Makrai Gábor, 73.), Kalmár Zsolt – Mervó Bence (Balogh Norbert, 64.)

A csoport állása:

1. Portugália 6 6 23–  1 22 18
2. Albánia 7 2 3 2   8–13   –5   8
3. Izrael 5 2 2 1   8–  4   +4   8
4. MAGYARORSZÁG 6 2 2 2 10–  8   +2   8
5. Görögország 5 2 1 2   8–  6   +2   7
6. Liechtenstein 7 7   0–25 –25   0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik